Παρασκήνιο

Πανικός και κυβερνητικό φιάσκο με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

Πανικός και κυβερνητικό φιάσκο με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο πανικός του Μαξίμου, του Κυριάκου Μητσοτάκη και υπουργών από τις θετικές εντυπώσεις που προκαλεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν μπορεί να κρυφτεί. Ετσι οι κυβερνητικοί παράγοντες πηγαίνουν από αυτογκόλ σε αυτογκόλ σε μια προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης της οριακά νόμιμης πατάτας για την οποία βρέθηκαν υπόλογοι τις τελευταίες ημέρες.

Ο λόγος, φυσικά, για τις αναφορές που ξεκίνησαν από τον Άκη Σκέρτσο και συνεχίστηκαν τόσο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό όσο και από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών ότι έβαλαν το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να κοστολογήσει το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ενέργεια που συνιστά θεσμική εκτροπή, καθώς σε καμία περίπτωση εν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της υπηρεσίας.

Το ψέμα αποκαλύφθηκε πολύ γρήγορα και η κυβέρνηση εκτέθηκε ανεπανόρθωτα, με την αξιωματική αντιπολίτευση να σφυροκοπά το Μαξίμου.

Σήμερα ήρθε η ώρα της άτακτης υποχώρησης με τον Θόδωρο Σκυλακάκη να προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα παρουσιάζει και να βγάζει ανακοίνωση πέντε σελίδων, με περίπου 2.000 λέξεις και πίνακες και να επιχειρεί να κάνει μια συγκριτική παρουσίαση των προγραμμάτων των δύο κομμάτων. Εντύπωση, φυσικά, προκαλεί το γεγονός ότι από την ανακοίνωση έχει… εξαφανιστεί η οποιαδήποτε αναφορά στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Τις ενέργειες του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών δεν άφησε αναπάντητες ο ΣΥΡΙΖΑ και με ανακοίνωσή του καταλογίζει στην κυβέρνηση ένδεια επιχειρημάτων, αλλά και απόπειρα να διογκώσει τεχνητά το κόστος του κυβερνητικού προγράμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αυτοί που χρωστάνε ως κόμμα 400 εκ. ευρώ δανεικά κι αγύριστα κάνουν μαθήματα χρήστης διαχείρισης στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ. Δεν τους πιστεύει κανείς» σχολιάζει με νόημα.

Η ανακοίνωση

Είναι τέτοια η ένδεια επιχειρημάτων της ΝΔ που αντί να ασχολείται πώς θα προωθήσει το δικό της πρόγραμμα, ασχολείται νυχθημερόν με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Αφού η επιχείρηση «Γενικό Λογιστήριο του Κράτους» κατέληξε σε φιάσκο, βγαίνει τώρα ο κ. Σκυλακάκης να διογκώσει τεχνητά το κόστος του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με λαθροχειρίες και με οικονομικά που θα τα κατέρριπταν ακόμη και πρωτοετείς φοιτητές.

Και τι λέει; Ότι όταν ο κ. Μητσοτάκης μέσα σε ένα μόνο χρόνο έχει δώσει 10 δις ευρώ σε κουπόνια για να επιδοτεί την αισχροκέρδεια, η οικονομία πάει καλά. Αν όμως μειωθεί ο ΦΠΑ στα τρόφιμα η οικονομία θα πέσει στα βράχια!

Όταν ο κ. Μητσοτάκης δίνει 10 δις σε απευθείας αναθέσεις σε ημέτερους η οικονομία ανθίζει. Όταν όμως ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αυξάνει μετά από 10 χρόνια τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, η οικονομία θα καταρρεύσει.

Αυτοί που πρέπει να απολογηθούν γιατί οδήγησαν τη χώρα στην χρεοκοπία και τα μνημόνια κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ  που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, ρύθμισε το χρέος και άφησε μαξιλάρι 37 δις.

Αυτοί που χρωστάνε ως κόμμα 400 εκ. ευρώ δανεικά κι αγύριστα κάνουν μαθήματα χρήστης διαχείρισης στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ.

Δεν τους πιστεύει κανείς

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X