PET

Πως να προετοιμάσετε τον σκύλο σας να ξαναμείνει σπίτι μόνος του

Πως να προετοιμάσετε τον σκύλο σας να ξαναμείνει σπίτι μόνος του
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Για πολλούς ήρθε η ώρα να επιστρέψουν στην δουλειά τους μετά από αρκετούς μήνες τηλεργασίας ακόμα και μετά από τις διακοπές. Τι θα γίνει όμως με τον σκύλο σας. Τα σκυλιά είναι τα μόνα που θα ήθελαν να συνεχιστεί η καραντίνα… ο λόγος είναι απλός είχαν πάντα παρέα εσάς μέσα στο σπίτι.

Με τον κορονοϊο στερηθήκαμε την αγκαλιά, το χάδι, τα σκυλιά μας όμως είναι τα μόνα τυχερά χόρτασαν αγκαλιές και χάδια και τώρα μπορεί να μην τα χάσουν αλλά θα είναι λιγότερα.

Είναι όμως προετοιμασμένα για να ξαναμείνουν μόνα τους. Ας δούμε  κάποιες κινήσεις που μπορούμε να κάνουμε.

-Μην τα αφήσετε από την αρχή πολλές ώρες μόνα τους κάντε ένα δοκιμαστικό. Αφήστε τα για λίγο μόνα τους, για να καταλάβουν ότι θα φύγετε αλλά θα γυρίσετε, τα σκυλιά έχουν  άγχος με την εγκατάλειψη.

-Αφήστε τα στον χώρο που νιώθουν ασφάλεια π.χ ο δικός μου σκύλος προτιμά το υπνοδωμάτιο μου, κάθε φορά που γυρίζω σπίτι τον βλέπω να βγαίνει από εκεί.

-Βάλτε στον χώρο τους αγαπημένα παιχνίδια τους

-Όλα τα σκυλιά λατρεύουνε τις λιχουδιές, δώστε τους μια πριν να φύγετε. Εννοείται ότι θα τους βάλετε αρκετό φαγητό και νερό στα πιάτα τους. Μπορεί να τύχει να αργήσετε να γυρίσετε σπίτι.

-Μιλήστε τους με γλυκό τόνο πείτε ¨ Εσύ θα περιμένεις εδώ, εγώ θα φύγω και θα γυρίσω εντάξει κουκλί μου¨ το κάνουμε στον δικό μας σκύλο και έχει πιάσει.

Τι πιο ωραίο να γυρνάς σπίτι και να δέχεσαι τις χαρές από τον σκύλο σου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X