Οικονομία

Προσοχή! Ενα εκατομμύριο ΙΧηδες κινδυνεύουν να χάσουν το Fuel Pass 2

Προσοχή! Ενα εκατομμύριο ΙΧηδες κινδυνεύουν να χάσουν το Fuel Pass 2
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Να χάσουν το Fuel Pass 2 κινδυνεύουν ένα εκατομμύριο πολίτες. Αιτία οι φορολογικές δηλώσεις για το 2021 που δεν έχουν ακόμα υποβληθεί. Πάντως, από σήμερα οι δικαιούχοι που πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια και ο ΑΦΜ τους έχει λήγοντα 1,2,3,4,5,6,7 μπορούν πλέον να εισέλθουν στην ειδική πλατφόρμα στο vouchers.gov.gr και να κάνουν αίτηση.

Αύριο Τετάρτη «ξεκλειδώνουν» περισσότερα ΑΦΜ, ενώ από 4 Αυγούστου μπορούν όλοι ανεξαρτήτως ΑΦΜ να κάνουν αίτηση. Υπενθυμίζεται πως αίτηση – με βάση πάντα το ΑΦΜ – μπορούν να κάνουν και από τα ΚΕΠ.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, δύο είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις για λήψη του επιδόματος. Συγκεκριμένα κάθε όχημα θα πρέπει να δηλωθεί από ένα φυσικό πρόσωπο και πρέπει να είναι σε κυκλοφορία, ασφαλισμένο και να έχει πληρωμένα τα τέλη της κυκλοφορίας.

Ωστόσο, υπάρχει ακόμα μία προϋπόθεση βασική την οποία δεν γνωρίζουν πολλοί πολίτες και είχε δημιουργήσει πρόβλημα και την προηγούμενη φορά. Πρόκειται για τη φορολογική δήλωση. Συγκεκριμένα, αν κάποιο φυσικό πρόσωπο που πληροί τα εισοδηματικά κριτήρια δεν έχει υποβάλλει τη φορολογική του δήλωση για το 2021, το σύστημα δεν θα δεχτεί την αίτηση. Η υποβολή του Ε1 αποτελεί προϋπόθεση για να θεωρηθεί κάποιος δικαιούχος.

Τα μέχρι στιγμής από την ΑΑΔΕ δείχνουν ότι περίπου 1 εκατομμύριο φορολογούμενοι δεν έχουν υποβάλει ακόμη τις δηλώσεις τους. Όσοι από αυτούς είναι ιδιοκτήτες Ι.Χ. μπορούν να τακτοποιήσουν το ζήτημα έως τις 30 Αυγούστου, που λήγουν οι δηλώσεις και να υποβάλλουν την αίτηση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X