Διεθνή

Σεισμός Τουρκία: Θαύματα στα ερείπια-Ενα βρέφος δύο μηνών ανασύρθηκε ζωντανό μετά από 128 ώρες

Σεισμός Τουρκία: Θαύματα στα ερείπια-Ενα βρέφος δύο μηνών ανασύρθηκε ζωντανό μετά από 128 ώρες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
Ένα βρέφος δύο μηνών ανασύρθηκε ζωντανό 128 ώρες μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ και ενώ βρισκόταν κάτω από τα χαλάσματα.

Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν στη συνέχεια ήταν συγκινητικές, με τον κόσμο που βρισκόταν στο σημείο να ξεσπά σε χειροκροτήματα την ώρα που οι διασώστες μετέφεραν το μωρό με φορείο σε ασθενοφόρο.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, το βρέφος έχει ήδη μεταφερθεί στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εξετάσεις και να λάβει τις φροντίδες των γιατρών.

Το Anadolu δεν διευκρινίζει σε ποια από τις πληγείσες περιοχές εντοπίστηκε το βρέφος, αναφέροντας μόνο ότι ανασύρθηκε από τα συντρίμμια κτιρίου στη νότια Τουρκία.

Νωρίτερα, διασώστες στην Τουρκία ανέσυραν δύο γυναίκες ζωντανές από τα ερείπια κατεστραμμένων κτιρίων όπου παρέμειναν επί 122 ώρες μετά τον φονικό σεισμό της Δευτέρας, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Περισσότεροι από 24.150 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη νότια Τουρκία και τη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με τους πιο πρόσφατους απολογισμούς.

Μία από τις διασωθείσες, η 70χρονη Μενεκσέ Ταμπάκ, εντοπίστηκε σε κατεστραμμένα κτίριο στην επαρχία Καχραμανμαράς και διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

Στο Ντιγιάρμπακιρ ανασύρθηκε τραυματισμένη από τα συντρίμμια κτιρίου η 55χρονη Μασαλάχ Τσιτσέκ, πρόσθεσε το πρακτορείο.

Τα σωστικά συνεργεία έβγαλαν από τα ερείπια στην επαρχία Γκαζίαντεπ έναν πατέρα και τον ανάπηρο γιο του, αφού έμειναν εγκλωβισμένοι επί 115 ώρες.

Στην ίδια επαρχία, η 25χρονη Μπούσρα Αλμούσα διασώθηκε 119 ώρες μετά τον σεισμό.

Στην περιοχή Σαμαντάγκ της επαρχίας Χατάι οι διασώστες έσκυβαν πάνω σε κομμάτια τσιμέντου και ψιθύριζαν

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X