Χωρίς Κατηγορία

Τελικά το φιάσκο είναι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τελικά το φιάσκο είναι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Του Γιώργου Παππά*

Τι έλεγε ο κόσμος; Για λίγο, στην αρχή, ενάμιση χρόνο πριν, έδρασε γρήγορα και τα πήγε καλά και μετά τα έκανε μαντάρα στη διαχείριση της πανδημίας, έχασε την μπάλα, δεν ξέρει τι του γίνεται.
Τον άκουσε (τίποτε δεν άκουσε, έκανε σα να ακούει, υποχρεώθηκε επί της ουσίας από την πραγματικότητα και την έντονη δημοσκοπική πτώση) ο Κυρ-Μητσοτάκης και άλλαξε τον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια και τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Κοντοζαμάνη.
Ανοίγει τα σύνορα όπως-όπως, δεν ξέρει τι του γίνεται, λειτουργεί ως τουριστικός πράκτορας της ΤUI, κατ’ εντολή της ανοίγει τον τουρισμό αδιαφορώντας για την τεράστια αύξηση των κρουσμάτων. Ξανάκουσε ο Κυρ-Μητσοτάκης (τίποτε δεν άκουσε, έκανε σα να ακούει, υποχρεώθηκε επί της ουσίας από την πραγματικότητα και την έντονη δημοσκοπική πτώση) τον κόσμο, πάει κι ο Υπουργός Τουρισμού κ. Θεοχάρης.

Δεν είναι αστυνομία αυτή, την έχει μετατρέψει σε χωροφυλακή, αυταρχισμός, άσκηση βίας στα καλά καθούμενα, επίδειξη ισχύος, καουμποϊλίκια, αθρόες προσλήψεις ειδικών φρουρών, αύξηση της βαριάς εγκληματικότητας, δολοφονίες μέρα μεσημέρι.
Τι άλλο έλεγε ο κόσμος; Ανίκανοι, καίγεται η χώρα κι αυτοί κοιτάνε, κοντά στο 1,5 εκατομμύριο στρέμματα κάηκαν, σχεδόν με άπνοια και το μόνο που κάνουν είναι να στέλνουν μηνύματα εκκένωσης, ο στόχος τους είναι να κάνουν την ανήθικη σύγκριση στρεμμάτων με φέρετρα.
Τους άκουσε (τίποτε δεν άκουσε, έκανε σα να ακούει, υποχρεώθηκε επί της ουσίας από την πραγματικότητα και την έντονη δημοσκοπική πτώση) ο Κυρ-Μητοστάκης, πάει κι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδης, πάει κι ο Υφυπουργός κ. Χαρδαλιάς.
Οι φωτιές σβήνουν στη θάλασσα, το κατανόησε φέτος η κοινωνία. Θέλεις να …έχουμε άλλα του χρόνου και να καεί κι η θάλασσα; Πώς θα το αντιμετωπίσουμε αυτό; Επιτελικά προφανώς, όπως όλα. Και πρωτίστως επικοινωνιακά.

Νεοσύστατο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας. Με ναύαρχο στο τιμόνι του. Και μάλιστα με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αποστολάκη. Τον ανακοινώνει λοιπόν στον ανασχηματισμό, δίχως τη σύμφωνη γνώμη του. Σου λέει, κουτοπόνηρα και αλαζονικά, ο Άναξ: Υπάρχει περίπτωση να τον ανακοινώσω και να τολμήσει να μην το δεχτεί; Έλα όμως που ο Ναύαρχος βγήκε δημοσίως και αρνήθηκε την Υπουργοποίηση, επειδή ο Πρωθυπουργός του είχε εγγυηθεί πως αυτή θα γινόταν μόνο κατόπιν διασφαλισμένης διακομματικής συναίνεσης.
Προσπάθησε ο κ. Μητσοτάκης. Φιλότιμα. Επί χάρτου καλά τα είχε κανονίσει. Με την Μητσοτάκειο λογική φυσικά, πού να βρει άλλη; Έτσι, προσπάθησε με τον ανασχηματισμό να κρύψει τις αποκλειστικά δικές του ευθύνες, μέσα από την αλλαγή κάποιων αποτυχημένων από την πλειάδα των αποτυχημένων Υπουργών του (λες και αποτυχημένοι ήταν οι ίδιοι, λες κι αυτοί έχουν την ευθύνη και όχι η πολιτική της ΝΔ και η επιτελική καθοδήγηση του ίδιου του Π.Θ).

Προσπάθησε να κρύψει, να κάνει πως δεν καταλαβαίνει πως ο κόσμος χρεώνει στον ίδιον προσωπικά -όπως είναι ολοφάνερο από το πρόσφατο ακηδεμόνευτο κι απολίτικο viral του φετινού καλοκαιριού που τον αφορά- την απαράδεκτη πολιτική διακυβέρνηση της χώρας, το γεγονός πως μας πάει απ’ το κακό στο χειρότερο.
Και προσπάθησε να κρύψει, μέσα από το ντόρο της Υπουργοποίησης Αποστολάκη, ότι στους τομείς που η κοινωνία και η αξιωματική αντιπολίτευση του χρεώνουν καταστροφική ανικανότητα …και λίγα του καταλογίζουν.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά ο περιβόητος δομικός ανασχηματισμός που το Μαξίμου διέρρεε και τα ΜΜΕ προανήγγειλαν ήταν ιδιαίτερα περιορισμένος, ένα παταγώδες φιάσκο. Δικαιώθηκε, δυστυχώς, η αντιπολίτευση για την έντονη κριτική της στη διαχείριση της πανδημίας, στο αστυνομικό και αυταρχικό κράτος και στις τελευταίες πυρκαγιές, επιβεβαιώθηκε, μέσα από τους Υπουργούς που απέπεμψε/άλλαξε, η καταστροφική ανικανότητα της ΝΔ στα πλέον καίρια ζητήματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει στα δυο χρόνια της διακυβέρνησής της.

*Ο Γιώργος Παππάς είναι χημικός μηχανικός, πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ Ηπείρου

Σημαντική σημείωση: Επειδή το Φεισμπουκ δεν μοιράζει σε όλους τα άρθρα του Γιώργου Παππά, αν θέλετε να διαβάζετε τα άρθρα του, κάντε κλικ εδώ και εγγραφείτε στο Newsletter του eretikos.gr.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X