Διεθνή

«Φονική» πυρκαγιά στη Ρωσία: Τουλάχιστον 48 νεκροί σε εμπορικό κέντρο

«Φονική» πυρκαγιά στη Ρωσία: Τουλάχιστον 48 νεκροί σε εμπορικό κέντρο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 48 είναι οι νεκροί και 16 οι αγνοούμενοι από την μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε ένα εμπορικό κέντρο, στο Κεμέροβο της Σιβηρίας, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών.

Η πυρκαγιά, που σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ξεκίνησε από μια κινηματογραφική αίθουσα, κατέστρεψε περισσότερα από χίλια τετραγωνικά μέτρα του εμπορικού κέντρου. Τα αίτιά της προς το παρόν είναι αδιευκρίνιστα.

Το εμπορικό κέντρο, που καλύπτει επιφάνεια 23.000 τετραγωνικών μέτρων, είχε εγκαινιαστεί το 2013.

Οι οικογένειες των θυμάτων θα λάβουν 1 εκατομμύριο ρούβλια ως αποζημίωση (περίπου 14.160 ευρώ), όπως μεταδίδει το πρακτορείο Tass, επικαλούμενο τον κυβερνήτη της περιοχής του Κεμέροβο.

H φωτιά, πιστεύεται ότι ξεκίνησε από τον τέταρτο όροφο του εμπορικού, σε ένα χώρο παιχνιδιού γεμάτο με αφρό, μια πισίνα συγκεκριμένα γεμάτη με αφρό που λειτουργούσε σαν τραμπολίνο, όταν ένα παιδί άναψε έναν αναπτήρα. Επί πέντε ώρες έκαιγε μέχρι να καταφέρουν οι πυροσβέστες να τη θέσουν υπό έλεγχο. Τώρα οι πυροσβέστες χτενίζουν το κτίριο για τους αγνοούμενους.

Η Ερευνητική Επιτροπή, που διεξάγει τις έρευνες για σοβαρά αδικήματα στη Ρωσία και  υπάγεται απευθείας στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει αναλάβει να εξετάσει την υπόθεση.

Όταν ξέσπασε η πυρκαγιά ο διασώστες πρόλαβαν να απομακρύνουν με ασφάλεια περίπου 100 ανθρώπους από το εμπορικό κέντρο Ζίμναγια Βίσνια που στεγάζει κινηματογράφους, εστιατόρια, μια αίθουσα μπόουλινγκ, πάρκινγκ για 250 οχήματα, καθώς και πολλά καταστήματα.

Πηγή: Tass

Ρωσία: Πέντε νεκροί και 32 τραυματίες από πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X