Πολιτική

Τσίπρας προς Αυγενάκη: «Κάτσε κάτω τώρα εσύ, κάτσε κάτω» (vid)

Τσίπρας προς Αυγενάκη: «Κάτσε κάτω τώρα εσύ, κάτσε κάτω» (vid)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Κάτσε κάτω τώρα εσύ, κάτσε κάτω» είπε ο Τσίπρας στον Αυγενάκη. «Κόκκινο» χτύπησε η συζήτηση σήμερα στη Βουλή. Ανέβηκαν οι τόνοι κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφερόταν στον γραμματέα της Πολιτικής επιτροπής της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη και στο δημοσίευμα σχετικά με συνομιλίες που φέρεται να είχε με ποινικούς κρατούμενους, και αναρωτήθηκε:

«Εσείς κάνατε εξεταστική γιατί ο Καμμένος μιλούσε με τους υπόδικους. Εδω ξέρουμε τι είπε. Γιατί τον κρατάει ο κ. Μητσοτάκης; Στις συνομιλίες αυτές ο κ. Αυγενάκης παρότι κατάγεται από περιοχή που υπάρχει φιλότιμο τι κάνει; Απολύει τον έμπιστό του. Τον φρουρό του.

Για να γλιτώσει την ευθύνη; Ο φρουρός του ο έμπιστός του συνομιλώντας με τον μαυραγορίτη φέρεται να λέει ότι ο άριστος συνεργάτης σας διευκόλυνε να αποφυλακιστεί ένας εκ της σπείρας των απαγωγέων του Παναγόπουλου.

Διαγράφετε όσους έχουν άλλη άποψη απο εσάς αλλά ο γραμματέας του κόμματός σας μπορεί να προστατεύει άτομα του κοινού ποινικού δικαίου. Η υπόθεση του κ. Αυγενάκη δεν ξεκίνησε από κανένα παρακράτος.

Εδω κάνατε κριτική στην εφημερίδα που δημοσίευσε και σε λίγο θα μηνύσετε την δικογραφία και τον εισαγγελέα.

Εχει να κάνει με την δίωξη του κοινού εγκλήματος. Το ΣΔΟΕ παρακολουθούσε έναν ύποπτο για ναρκεμπορία και έπεσε πάνω σε συνομιλίες με άλλον συνεταίρο του μαυραγορίτη χρυσού και ο συγκεκριμένος μεσω των κοριών της αστυνομίας έπισαν τον γραμματεα της ΚΟ να συνομιλεί κι αυτός και ο φρουρός του με τους κακοποιούς.

Είναι προφανές πως ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλησε να δώσει επί της ουσίας απαντήσεις, ο ίδιος γνωρίζει τους λόγους. Αντ’ αυτού είπε πάνω από 15 φορές ότι ο πρωθυπουργός είναι ψεύτης. Με λέτε διαρκώς ψεύτη, ντροπή και με κραυγές σαν τους χιλιαστές «Η Ετυμηγορία έρχεται» –«Η κρίση έρχεται». Εσείς που λέτε αλήθειες γιατί σήμερα δεν τολμήσατε να πείτε μια αλήθεια στον ελληνικό λαό; Για τα δώρα της ζήμενς προς εσάς προσωπικά και μέλη της οικογένειάς σας; Και για το θέμα του κ. Αυγενάκη.»

Στο σημείο αυτό υπήρξε έντονη αντιπαράθεση του πρωθυπουργού με τον κ. Αυγενάκη που φώναζε από τα έδρανα, με τον Πρωθυπουργό να του λέει: «Κάτσε κάτω τώρα εσύ, κάτσε κάτω».

Δείτε το βίντεο:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X