Κοινωνία

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: «Ακολουθεί έξαρση σεισμών στην Ελλάδα»

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: «Ακολουθεί έξαρση σεισμών στην Ελλάδα»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε επίκεντρο 13 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Καλαβρύτων, με εστιακό βάθος τα 51 χιλιόμετρα. Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega μίλησε σχετικά ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Καθησυχαστικός για τον σεισμό της Πέμπτης στο Αίγιο, τον σεισμό τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Ηράκλειο της Κρήτης αλλά και τους σεισμούς στην Ελασσόνα εμφανίστηκε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος ο οποίος υποστήριξέ ότι γενικά στην Ελλάδα είμαστε σε φάση ύφεσης όσον αφορά τη σεισμική δραστηριότητα.

Ο ίδιος, όμως, υποστήριξε ότι «θα έρθει αργότερα η φάση της έξαρσης, έτσι γίνεται πάντα. Δυστυχώς η φύση δεν ακολουθεί τις δικές μας επιθυμίες».

Μιλώντας στο MEGA για τον σεισμό της Πέμπτης στο Αίγιο είπε ότι «έγινε αισθητός σε όλη την Αχαΐα, αλλά ακόμα και σε περιοχές της Αττικής. Είναι ένας σεισμός σε σημαντικό βάθος, η εστία είναι γύρω στα 50χλμ.».

«Αυτό εξηγεί το γιατί έγινε αισθητός σε τόσο μεγάλη απόσταση, και μας καθησυχάζει, καθώς αυτοί οι σεισμοί είναι κατά κανόνα μεμονωμένοι, και δεν ακολουθούνται από ισχυρούς μετασεισμούς. Δεν είχαμε ιδιαίτερη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή» πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X