PET

Πώς θα προστατεύσουμε τα κατοικίδιά μας από τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα

Πώς θα προστατεύσουμε τα κατοικίδιά μας από τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Άγχος, φόβος, αγωνία, στρες και πανικός προκαλούν στα ζώα οι εκκωφαντικοί θόρυβοι, όπως οι κροτίδες, τα πυροτεχνήματα και τα βεγγαλικά που είθισται να χρησιμοποιούνται το βράδυ του Μ. Σαββάτου, πριν και μετά την Ανάσταση.

Τα βεγγαλικά και οι κροτίδες την Ανάσταση αποτελούν για τα ζώα έντονα αρνητικές εμπειρίες που μπορεί να τους προκαλέσουν φοβία και άγχος σε κάθε παρόμοιο ερέθισμα στο μέλλον, όπως αστραπές και κεραυνοί, για όλη την υπόλοιπη ζωή τους.

Για τον λόγο αυτό, η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς μας καλεί να μεριμνήσουμε για τα ζώα μας και για τα αδέσποτα ζώα της περιοχής μας. «Οι εκκωφαντικοί θόρυβοι οδηγούν τα ζώα σε μη ελεγχόμενες αντιδράσεις που τις περισσότερες φορές οδηγούν στο θάνατο τους» προειδοποιεί, ενώ παραθέτει έξι συμβουλές για την προστασία τους:

  1. Τοποθετείστε σήμανση στο ζώο σας για να μπορέσετε να το αναζητήσετε στην  περίπτωση που χαθεί. Μην ξεχνάτε, ζώο συντροφιάς χωρίς σήμανση χαρακτηρίζεται αδέσποτο
  2. Μην αφήσετε τα ζώα σας σε μπαλκόνια και αυλές δεμένα ή ελεύθερα
  3. Μην αφήσετε τα παράθυρα σας με ανάκληση
  4. Φροντίστε κατά τη διάρκεια της βόλτας του, την ημέρα της Ανάστασης ή του Πάσχα, αν έχετε σκύλο,  να φορά κολάρο και  στηθόλουρο και να έχετε δύο οδηγούς (λουράκια) για ασφάλεια.
  5. Το δέσιμο του ζώου σας στο σπιτάκι του θέτει τη ζωή του σε μεγαλύτερο κίνδυνο
  6. Ανοίξτε το σπίτι σας σε ένα αδέσποτο ζώο που θα έχει τρομοκρατηθεί

 

Τα βεγγαλικά δεν είναι παιχνίδι»: Το βίντεο της Ελληνικής Αστυνομίας

Δεκάδες άνθρωποι τραυματίζονται, πολλοί εξ αυτών ακρωτηριάζονται, από την άτυπη παράδοση των βεγγαλικών το βράδυ της Ανάστασης. Η «παράδοση» αυτή είναι ενίοτε φονική και καταβάλλεται προσπάθεια να σταματήσει.

Το τελευταίο διάστημα η Ελληνική Αστυνομία έχει κατασχέσει πάνω από 180.000 βεγγαλικά και κροτίδες κάθε τύπου και έχει προβεί σε 100 συλλήψεις.

Σε βίντεο, που ανήρτησε στα social media εξηγεί πως τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδι, αλλά κάτι που θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή μας.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X