Διεθνή

Πήρε κορονο-δάνεια ύψους 1,6 εκατ. δολαρίων και έκανε… ζωάρα

Πήρε κορονο-δάνεια ύψους 1,6 εκατ. δολαρίων και έκανε… ζωάρα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Lee Price III, 29 ετών, από το Τέξας κατηγορείται για απάτη του Προγράμματος Προστασίας Πληρωμών της αμερικανικής κυβέρνησης για περισσότερα από 1,6 εκατομμύρια δολάρια, ισχυριζόμενος ότι χρειαζόταν τα μετρητά για τα έξοδα μισθοδοσίας, δήλωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με ισχυρισμούς, συμμετείχε σε ένα σχέδιο υποβολής δόλιων αιτήσεων για δάνεια ΣΔΙΤ και το έκανε επιτυχώς για δύο εταιρείες – καμία από τις οποίες δεν είχε υπαλλήλους, ανέφεραν οι εισαγγελείς. Μάλιστα, ο επικεφαλής της μίας από αυτές είχε πεθάνει τον Απρίλιο. Ωστόσο, τον εντόπισαν και πλέον είναι αντιμέτωπος με τις συνέπειες του νόμου.

Το αμερικανικό κράτος του χορήγησε δάνεια για να καταβάλει τους μισθούς των υπαλλήλων του, που δεν υπήρχαν, και αυτός αξιοποίησε το ποσό για να κάνει κάποιες αγορές όπως ένα ακριβό Rolex και μια υπερπολυτελής Lamborghini, ένα Ford F-350 pickup, ένα ακίνητο, ενώ ξόδεψε χιλιάδες δολάρια σε strip clubs.

Έριξε επίσης χιλιάδες σε κλαμπ και νυχτερινά κέντρα στο Χιούστον, ισχυρίζονται οι εισαγγελείς.

Χθες, Τρίτη 4 Αυγούστου, στον κάτοικο αυτό του Χιούστον απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απάτη, καθώς στην πραγματικότητα ποτέ δεν απασχολούσε κανέναν απολύτως εργαζόμενο και στη συνέχεια οδηγήθηκε στη φυλακή.

Δείτε ακόμη:

Ο Μανώλης Κοττάκης για τον ανασχηματισμό και τον υπουργό των Ζαρζαβατικών!

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X