Παρασκήνιο

Ποιος είναι ο Προτασέβιτς; Γιατί πήρε… φωτιά η μονταζιέρα Μητσοτάκη;

Ποιος είναι ο Προτασέβιτς; Γιατί πήρε… φωτιά η μονταζιέρα Μητσοτάκη;
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η σύλληψη του Ρομάν Προτασέβιτς, την οποία καταδίκασαν η ΕΣΗΕΑ και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων ήταν απαράδεκτη και προκλητική.

Και δικαίως ξεσήκωσε νέο κύμα διαμαρτυρίας κατά του ανελεύθερου καθεστώτος του Λουκασένκο στη Λευκορωσία. Ο τρόπος, όμως, «εξωραϊσμού» της φασιστοειδούς αντιπολίτευσης που αντιπροσωπεύει ειδικά ο Προτασέβιτς αφήνει ερωτήματα για πολλές «θεσμικές» φάμπρικες των fake news στην Ευρώπη και την Ελλάδα.

Σας παρουσίασαν τον… κανονικό Προτασέβιτς το ΑΠΕ του Μητσοτάκη και τα ελληνικά media που έσπευσαν να το «κοπιάρουν»;

Λίγο ενδιαφέρει εάν μεταξύ 2013 και 2014 ο Προτασέβιτς περνούσε τον χρόνο του καταστρέφοντας αγάλματα του Λένιν ή θεωρούσε τον εαυτό του «Ιππότη της Λευκορωσίας». Το πρόβλημα είναι ότι περνώντας από την άλλη πλευρά των συνόρων βρέθηκε στην Ουκρανία, όπου φαίνεται ότι συμμετείχε στο νεοναζιστικό «Τάγμα Αζόφ», που έχει κατηγορηθεί από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (OHCR) για εγκλήματα πολέμου, όπως μαζική λεηλασία, χρήση βασανιστηρίων, ξυλοδαρμούς αμάχων, απαγωγές δημοσιογράφων, ηλεκτροπληξία, εικονικούς πνιγμούς, ενώ ορισμένοι χρησιμοποιούσαν σύμβολα των SS. Υπάρχει μάλιστα και μια ωραία φωτογραφία του Προτασέβιτς με ένα γερμανικό κράνος με το σύμβολο των SS που αν το φορούσε στη Γερμανία, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, θα έπρεπε να περάσει από το εδώλιο στη φυλακή.

Bloomberg: Έλληνας ένας από τους επιβάτες που κατέβηκαν στην Λευκορωσία

Τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2017 ο Προτασέβιτς συμμετείχε πραγματικά στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Μπρεστ, όχι όμως για να διώξει τον Λουκασένκο και να φέρει τη δημοκρατία, αλλά για να φέρει τον φασισμό, ενώ τον Απρίλιο του 2018, βγάζοντας το κράνος των SS, πέρασε την πόρτα του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών στην Ουάσιγκτον. Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, που ελέγχεται πλέον απευθείας από τον πρωθυπουργό, δεν ανακάλυψε χθες τίποτα από όλα αυτά και άλλα πολλά στο μακροσκελές βιογραφικό του Προτασέβιτς που προσέφερε στα ΜΜΕ για να ενημερώσουν και να διαμορφώσουν την ελληνική κοινή γνώμη.

Φταίει το ΑΠΕ; Το ψάρι, ως γνωστόν, βρομάει από το κεφάλι…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X