Θέμα

“Πόλεμος” του Αντώνη Σαμαρά στον Κυριάκο Μητσοτάκη και οι εκλογές

“Πόλεμος” του Αντώνη Σαμαρά στον Κυριάκο Μητσοτάκη και οι εκλογές
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Οπως αυτή την εποχή για παράδειγμα που ο  Μεσσήνιος πολιτικός έχει γίνει εφιάλτης για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως αναφέρει η εφημερίδα Κυριακάτικη Kontranews  σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της.

Τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία είναι το ένα “κόκκινο πανί”  για τον Αντώνη Σαμαρά και όπως δηλώνει ο ίδιος σε συνέντευξη σε κυριακάτικη εφημερίδα δεν πρόκειται να τα ψηφίσει. Η πρόθεσή του ήταν γνωστή στο παρασκήνιο και για το λόγο αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν τόλμησε ως τώρα να τα φέρει στη Βουλή.

Επίσης, οι διερευνητικές συνομιλίες με την Τουρκία που αρχίζουν στις 25 Ιανουαρίου, είναι το δεύτερο “κόκκινο πανί”  για τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, αφού τάσσεται κατά των διερευνητικών επαφών. Δεν συζητάς με πειρατές είχε πει πριν μερικούς μήνες για το θέμα αυτό. Και τώρα εμμένει στην ίδια σκληρή θέση λέγοντας  πως τον “επεκτατιστή δεν τον κατευνάζεις” αναφερόμενος στον Ερντογάν και το καθεστώς της Άγκυρας.

Το τρίτο “κόκκινο πανί”  για τον Αντώνη Σαμαρά είναι η προσφυγή στη Χάγη, που είναι θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Μεσσήνιος πολιτικός είναι αντίθετος με αυτή την επιλογή με το επιχείρημα ότι “θα παραιτηθούμε εξ αρχής, μόνοι μας, από όλα όσα προβλέπει υπέρ μας το Διεθνές Δίκαιο “.

Οι θέσεις αυτές και η στάση του Αντώνη Σαμαρά προκαλούν τεράστιο πονοκέφαλο (εφιάλτη τον αποκαλεί η Κυριακάτικη Kontranews) στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος πολύ δύσκολα θα μπορέσει να προχωρήσει κόντρα στον βουλευτή του, τον οποίο ακολουθούν και άλλοι βουλευτές.

Επιπλέον, η αδυναμία του πρωθυπουργού να προωθήσει στη Βουλή τα τρία μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, επιβεβαιώνει τις ενδείξεις του ανασχηματισμού, ότι δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας αδύναμος πρωθυπουργός, όπως είχε τότε επισημάνει ο eretikos.gr αναλύοντας τους συμβολισμούς και τα μηνύματα του ανασχηματισμού.

Οι εξελίξεις αυτές θα μπορούσαν να φέρουν πιο κοντά τις πρόωρες εκλογές, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ορισμένων αναλυτών. Ομως, δεν είναι δυνατόν να προκαλεί εκλογές ένας πρωθυπουργός για τις χάσει. Και όπως δείχνουν οι μέχρι τώρα εξελίξεις και τα ποιοτικά ευρήματα στις δημοσκοπήσεις, δύσκολα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρει εντός το 2021 παράθυρο ευκαιρίας να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Οι εμβολιασμοί που υποτίθεται θα δημιουργούσαν ένα κλίμα αισιοδοξίας ικανό να επιτρέψει πρόωρες εκλογές, εξελίσσεται σε ένα τεράστιο φιάσκο, ενώ και στην οικονομία οι εξελίξεις είναι καταστροφικές από τη στιγμή που στο πρώτο τρίμηνο του 2021 η ύφεση θα είναι πάνω από 10%, ο αριθμός των ανέργων σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και τα λουκέτα μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων  αναμένεται να προκαλέσουν σοκ.

Σημαντική σημείωση: Επειδή το Φέισμπουκ δεν μοιράζει σε όλους τα άρθρα του Θανάση Λυρτσογιάννη, αν θέλετε να διαβάζετε τα άρθρα του, κάντε κλικ εδώ και εγγραφείτε στο Newsletter του eretikos.gr.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X