Θέμα

¨Βόμβες” Εύας Καϊλή: Ενοχοποιεί τρία κορυφαία στελέχη της Ευρώπης-Τι λέει για τα χρήματα

¨Βόμβες”  Εύας Καϊλή: Ενοχοποιεί τρία κορυφαία στελέχη της Ευρώπης-Τι λέει για τα χρήματα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

“Βόμβες”  μεγατόνων πετάει η Εύα Καϊλή με την πρώτη της δήλωση μετά και την προφυλάκιση για το σκάνδαλο Qatar Gate. Τη δήλωση έκανε μέσω του δικηγόρου της, Μιχάλη Δημητρακόπουλου. Η ευρωβουλευτής, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζει ότι δεν είχε προσωπική ατζέντα για τις χώρες του Κόλπου, συμπεριλαμβανομένου και του Κατάρ.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος μετέφερε, κατ΄ εντολήν, της Εύας Καϊλή τις απόψεις της κατηγορούμενης από τις βελγικές Αρχές για υπόθεση δωροληψίας και διαφθοράς». Ειδικότερα, είπε πως «κατ΄ αρχήν είναι απολύτως ψευδές ότι είχε προσωπική ατζέντα που χρησιμοποιούσε ή πλάσαρε το κράτος του Κατάρ», συμπληρώνοντας: «Από το 2019 υπήρχαν συζητήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι θα πρέπει να ανοιχτεί και να αναπτύξει σχέσεις με το Κατάρ, το Κουβέιτ και το Ομάν, επειδή ήταν αναπτυσσόμενη περιοχή».

Η εμπλοκή Μπορέλ, Γιόχανσον, Μέτσολα

Η Εύα Καϊλή, μέσω του συνηγόρου της, Μιχάλη Δημητρακόπουλου ενέπλεξε στην υπόθεση και ορισμένα από τα μεγάλα ονόματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως ο Ζοσέπ Μπορέλ, την επίτροπο Εσωτερικών, Ίλβα Γιόχανσον, καθώς και την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Μου είπε ότι ο Ζοσέπ Μπορέλ και η Επίτροπος Γιόχανσον ήταν οι άνθρωποι που πρώτοι έλαβαν απόφαση για το Κατάρ. Η κ. Μέτσολα έκανε Επιτροπή για να αναπτυχθούν οι σχέσεις της Ευρωβουλής με το Κατάρ και έκανε την κ. Καϊλή αντιπρόσωπό της και όλες οι επαφές που έκανε στο Κατάρ και όσα είπε ήταν σύμφωνα με όσα απηχούν τις απόψεις της Επιτροπής και διαρκώς ήταν μαζί της κάποιος άνθρωπος της Ευρωβουλής», συμπλήρωσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Το Κατάρ δεν είχε κανένα λόγω να δώσει χρήματα στην Εύα Καϊλή, απάντησε ο κ. Δημητρακόπουλος ερωτηθείς για τα χρήματα που βρέθηκαν σε βαλίτσα και στο σπίτι της. «Η Εύα Καϊλή δεν έχει σχέση με τα χρήματα που βρέθηκαν, δεν δωροδοκήθηκε, δεν έκανε καμία εξυπηρέτηση στο Κατάρ», σημείωσε ο κ. Δημητρακόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η υπόθεση δεν είναι ποινική αλλά πολιτική.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X