Πολιτική

Θα μας τσακίσουν στην προπαγάνδα. Ας αντισταθούμε

Θα μας τσακίσουν στην προπαγάνδα. Ας αντισταθούμε
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ε, λοιπόν ας το πάρουμε απόφαση. Θα υποφέρουμε. Τα κόμματα είναι αποφασισμένα να μας ζαλίσουν τα αυτιά, να συσκοτίσουν την κρίση μας και να μας εκτρέψουν από το πραγματικό, από την υλική καθημερινή ζωή, στην επικοινωνία, την προπαγάνδα με στόχο να κρίνουμε και να βγάζουμε συμπεράσματα μέσα από τους στρεβλωτικούς και παραμορφωτικούς φακούς, τα κομματικά γυαλιά,  που θέλουν αυτά και όχι από την πραγματικότητα που βιώνουμε, τις αγωνίες, τις ανησυχίες και την πραγματική πολιτική τους δράση.

Ισως γιατί η πολιτική, έχει σήμερα υποβιβαστεί και υποβαθμιστεί σε επικοινωνία, ίσως γιατί οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί πολλαπλασιάστηκαν, θέριεψαν και θέλουν καθημερινή τροφή, έστω κι΄ αν αυτό είναι… σανό.

Οι πολίτες, όμως, οφείλουμε στον εαυτό μας, να μην αφεθούμε άβουλοι και μοιραίοι στα σχέδια των επικοινωνιολόγων και των προπαγανδιστών.

Εχουμε υποχρέωση απέναντι στο εαυτό μας και τη χώρα να διατηρήσουμε την κρίση μας ακέραια. Νηφάλιοι με κριτική σκέψη να επεξεργαζόμαστε τις αληθινές πληροφορίες, να τις ξεχωρίζουμε από τις ψευδείς ειδήσεις, την προπαγάνδα, την επικοινωνιακή διόγκωση και διαστρέβλωση.

Πως θα τα καταφέρουμε;  Επιλέγοντας τα κανάλια ενημέρωσης που σέβονται την είδηση, την πληροφορία και προπαντός τον πολίτη.

Που θα τα βρούμε; Ε,  ας κουραστούμε λίγο να τα ψάξουμε. Υπάρχουν κι΄ ένα από αυτά είναι, στο μέτρο του δυνατού,  ο eretikos.gr. Το όνομά του φανερώνει, την προσπάθεια για αιρετική προσέγγιση των γεγονότων, γιατί δυστυχώς ο σεβασμός στα γεγονότα, την είδηση και την πληροφορία, είναι σήμερα αιρετική στάση και προσέγγιση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X