Επιλογές

Τελεσίγραφο: “Πάγωμα” μισθών, προαγωγών και μετατάξεων στους δημόσιους υπαλλήλους που δεν θα αξιολογηθούν

Τελεσίγραφο: “Πάγωμα” μισθών, προαγωγών και μετατάξεων στους δημόσιους υπαλλήλους που δεν θα αξιολογηθούν
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ερχεται το τελεσίγραφο για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Ως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδα, προγραμματίζεται να κατατεθεί εκτός απροόπτου, από την υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ολγα Γεροβασίλη, ρύθμιση η οποία θα θέσει τέρμα στο ιδιότυπο μπλόκο της ΑΔΕΔΥ.

Αυτό θα γίνει με τροπολογία, σύμφωνα με την οποία, όποιος δημόσιος υπάλληλος δεν παραδώσει τα «φύλλα αξιολόγησης» στις αρμόδιες αρχέ,ς δεν θα μπορεί ούτε να λάβει μέρος στις κρίσεις για προαγωγές, ούτε να υποβάλλει αίτημα για μετάταξη στο πλαίσιο της κινητικότητας.

Θα ορίζεται πολύ σύντομο χρονικό περιθώριο «συμμόρφωσης», το οποίο θα είναι περίπου ένας μήνας μετά τη δημοσίευση της τροπολογίας στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Η ρύθμιση αυτή αφορά στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων το 2016, ενώ για το 2017 τα αντίστοιχα «φύλλα» πρέπει να παραδοθούν την άνοιξη του 2018.

Σε όσους αρνηθούν δεν προβλέπεται, προς το παρόν, να επιβληθούν τιμωρίες πέρα από το ¨πάγωμα¨ της μισθολογικής, της ιεραρχικής εξέλιξης και της μετάταξης.

Διευκρινίζεται ότι η τροπολογία αφορά τους απλούς υπαλλήλους, καθώς σε επίπεδο διευθυντών και γενικών διευθυντών οι κρίσεις τρέχουν ήδη και θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X