Πολιτική

Α. Σαμαράς: Μπράβο και τρεις μπηχτές στην κυβέρνηση

Α. Σαμαράς: Μπράβο και τρεις μπηχτές στην κυβέρνηση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μία στο καρφί και μία ήταν στο πέταλο η παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά στο 13ο συνέδριο της ΝΔ. Επλεξε το εγκώμιο για πολλές παρεμβάσεις της κυβέρνησης και έριξε τρεις τρομερές μπηχτές. Η πρώτη ήταν για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, το οποίο ο ίδιος πιστός στις ακροδεξιές απόψεις προσεγγίσεις του, το χαρακτήρισε λαθρομεταναστευτικό. Η δεύτερη για τη συμφωνία των Πρεσπών. Κινούμενος σε αντίθετη πορεία από την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ζήτησε να αποδεσμευτούμε. Και τρίτη για την Τουρκία και προπαντός την αντιμετώπισή της από την Ελλάδα. Ερριξε ευθεία βολή για τπους χειρισμούς λέγοντας πως «δεν αρκεί η επίκληση του Διεθνούς Δικαίου από μόνη της».

«Η νέα Κυβέρνηση ξεκίνησε πολύ καλά.  Το δείχνει αυτό, η αποδοχή της από μεγάλα ποσοστά του Ελληνικού λαού! Που εκτιμά θετικά τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης,όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, είπε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς και διευκρίνισε ότι αναφέρεται

-Στην κατάργηση του άσυλου ανομίας στα Πανεπιστήμια,

-Στην αλλαγή του Ποινικού Κώδικα

-Στην αλλαγή του Συντάγματος και την αποσύνδεση της εκλογής Προέδρου από τις βουλευτικές εκλογές.

-Και κυρίως στη μείωση της φορολογίας και την μελλοντική μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων… Αυτά όλα ο λαός τα εγκρίνει! Καθαρά…», σημείωσε ο κ. Σαμαράς αρχικά.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Σε ένα μόνο κυριαρχεί μια γενική δυσαρέσκεια.        Πρόκειται για το λαθρομεταναστευτικό. Εγώ, συμμαχητές και συμμαχήτριες,  έτσι το λέω! Γιατί αυτό είναι… Και αν ξεκινάμε διστάζοντας να πούμε την αλήθεια,  δεν θα πείσουμε τον κόσμο, που ξέρει πια την αλήθεια… Έκανε άριστα η κυβέρνηση που διευκρίνισε, αρχή-αρχή, ότι από το σύνολο όσων βρίσκονται παγιδευμένοι στα hot spots σήμερα, η συντριπτική πλειονότητα δεν είναι πια πρόσφυγες!   Είναι μετανάστες που μπήκαν παράνομα!Άρα, είναι παράνομοι μετανάστες! Λαθρομετανάστες… Που πρέπει να τους ξεχωρίζουμε από όσους μπαίνουν νόμιμα».

Αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, την οποία χαρακτήρισε για μία ακόμη φορά ως «επιζήμια και απαράδεκτη», ο κ. Σαμαράς εκτίμησε ότι η Ελλάδα έδωσε τα πάντα, ενώ η γειτονική χώρα υποσχέθηκε ότι θα κάνει κάποιες παραχωρήσεις στο μέλλον, εάν κι εφόσον προχωρήσει η ένταξή τους στην ΕΕ. Μίλησε δε για «πολιτική αποσταθεροποίησης», ενώ υπογράμμισε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «δέχθηκε ένα ψέμα στις Πρέσπες και αναγνώρισε έναν αλυτρωτισμό που δημιουργεί προβλήματα».

Ο πρώην πρωθυπουργός επέμεινε δε ότι η Ελλάδα πρέπει να αποδεσμευτεί με όποιο τρόπο από τη συμφωνία, επισημαίνοντας με προσωπικό τόνο ότι «όταν δίνεις μια μάχη, δεν έχει σημασία εάν δίπλα σου πολλοί έχουν κουραστεί. Σημασία έχει αν εσύ συνεχίζεις να νοιάζεσαι για μια μάχη που ξέρεις ότι έχει μεγάλη αξία». Ξεκαθάρισε πάντως ότι κατανοεί τη θέση Μητσοτάκη ότι δεν μπορεί η χώρα να αποδεσμευτεί από τις Πρέσπες άμεσα, αλλά πρόσθεσε με νόημα ότι «η συμφωνία δεν περπατάει κι εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να παραιτηθούμε».

Σχολιάζοντας δε τη στάση της Τουρκίας, ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι συνιστά ευθεία απειλή και άφησε αιχμές για την πολιτική που ακολουθείται στο διπλωματικό πεδίο, τονίζοντας ότι «δεν αρκεί η επίκληση του Διεθνούς Δικαίου από μόνη της».

Νωρίτερα ο κ. Σαμαράς χαιρέτησε την καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές χαιρέτισε και άφησε αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «Δεν λύθηκαν τα προβλήματα της χώρας επειδή έφυγε η χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μας άφησε πίσω καμμένη γη, μας άφησε ναρκοθετημένη γη».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X