Πολιτική

Αφγανιστάν: Στην Αθήνα ο Έλληνας μεταφραστής που φυγαδεύτηκε από την Καμπούλ

Αφγανιστάν: Στην Αθήνα ο Έλληνας μεταφραστής που φυγαδεύτηκε από την Καμπούλ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Έλληνας μεταφραστής που φυγαδεύτηκε από το Αφγανιστάν μετά την πτώση της Καμπούλ στα χέρια των Ταλιμπάν, επέστρεψε στην Ελλάδα.

Ο Agajan Farhad ταξίδεψε πριν από τρεις μέρες στο Ισλαμαμπάντ, κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια. Η επιχείρηση απομάκρυνσής του από την Καμπούλ πραγματοποιήθηκε έπειτα από συνεννόηση του Έλληνα υπουργού με ομολόγους του άλλων κρατών.

Ο μεταφραστής έγινε δεκτός στο Ισλαμαμπάντ από αξιωματούχους της ελληνικής πρεσβείας και σήμερα έφτασε αεροπορικώς στην Ελλάδα.

Προτεραιότητα ο απεγκλωβισμός ανθρώπων από το Αφγανιστάν

Όπως τονίστηκε και κατά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ την Τετάρτη, προτεραιότητα της κυβέρνησης παραμένει ο συντονισμός για τον ασφαλή απεγκλωβισμό και την επιστροφή από το Αφγανιστάν προσώπων και των οικογενειών τους που συνεργάστηκαν με τις ελληνικές δυνάμεις. Τον συντονισμό όλων των απαιτούμενων ενεργειών πραγματοποιεί το υπουργείο Εξωτερικών.

Σε ετοιμότητα η χώρα για τυχόν μεταναστευτικές ροές

Την ίδια ώρα, η χώρα μας φαίνεται πως προετοιμάζεται απέναντι στο ενδεχόμενο να βρεθεί αντιμέτωπη με ένα νέο μεταναστευτικό κύμα, συνέπεια των εξελίξεων στο Αφγανιστάν.

Από τον Έβρο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισαν σήμερα πως τα σύνορα της Ελλάδας θα παραμείνουν ασφαλή και απαραβίαστα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X