Παρασκήνιο

Άγριο παρασκήνιο! Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενοχλημένος ακόμα και με συνεργάτες του

Άγριο παρασκήνιο! Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενοχλημένος ακόμα και με συνεργάτες του
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Βλέποντας και κάνοντας». Αυτή τη λογική ακολουθεί η πρωθυπουργική πυξίδα και στη νέα φάση της πανδημικής έξαρσης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέρριψε χθες (στο δίκτυο ITV) την τακτική της Αυστρίας, λέγοντας ότι δεν θα επιβληθεί πλήρες lockdown στους ανεμβολίαστους.

Ο επιτελικός τραγέλαφος αποτυπώνεται στην πληροφορία, που διοχετεύει το ίδιο το Μαξίμου, ότι ο πρωθυπουργός φέρεται δυσαρεστημένος από τη σπουδή στενών συνεργατών του (!) να προλειάνουν το κλίμα για επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων. Η ερμηνεία που δίδεται πλέον είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει αποφασίσει προσωπικά να παρακάμψει την επιτροπή των ειδικών καθότι οι συνεργάτες του βασίζονταν στις επιστημονικές εισηγήσεις όταν προανήγγειλαν την περαιτέρω αυστηροποίηση του πλαισίου για τους μη εμβολιασμένους. Παράλληλα, και ο Μ. Βορίδης δήλωνε προχθές ότι ο ίδιος «θα εξέταζε» την υιοθέτηση του αυστριακού μοντέλου.

Δεν… αλλάζει τίποτα ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

Η επιλογή του πρωθυπουργού να αφήσει άθικτο το πλαίσιο των μέτρων -στο φόντο της επιβάρυνσης των νοσοκομειακών δομών- πηγάζει από την διαπίστωση ότι «το εμβολιαστικό πρόγραμμα πατάει γκάζι», όπως σημειώνουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Οι ένοικοι του Μεγάρου Μαξίμου προσεγγίζουν μάλιστα θετικά τη σύνδεση του πιστοποιητικού εμβολιασμού με την τρίτη δόση για τους πολίτες άνω των 65 ετών. Ήδη ωστόσο, με στόχευση την αποφυγή του πολιτικού κόστους, οχυρώνονται πίσω από τη σχετική απόφαση που αναμένεται να λάβει η σύνοδος των υπουργών Υγείας της Ε.Ε. στο τέλος του μήνα.

Η Γκάγκα ενοχλεί και ο Μητσοτάκης τη θέλει εκτός κυβέρνησης

«Η κυβέρνηση δεν συζητά κανενός είδους υποχρεωτικότητα και κανενός είδους κυρώσεις» σημείωσε χθες ενδεικτικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Επεσήμανε ωστόσο με νόημα ότι «εκείνο που είναι ένα ζητούμενο, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη, είναι αν το πιστοποιητικό νόσησης, δηλαδή το αν είσαι πλήρως εμβολιασμένος, θα συνδέεται με το ότι έχεις κάνει και την τρίτη δόση». Όπως κατέληξε, αυτή είναι μια συζήτηση που έχει ανοίξει και στη χώρα μας και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Μητσοτάκης Euractiv

Φωτογραφίες από: Eurokinissi

Διαφημίζει ξανά Covid-free καλοκαίρι

Για πολλοστή φορά ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο βρετανικό δίκτυο, απέφυγε να αναφερθεί στο καθολικό αίτημα για μόνιμες προσλήψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Με διάθεση εμπαιγμού υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να βοηθήσει τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να αντιμετωπίσουν αυτό το κύμα της επιδημίας. Υπό την βαριά σκιά δε των απωλειών ασθενών που διασωληνώθηκαν εκτός ΜΕΘ, αρκέστηκε στην παρατήρηση ότι σχεδόν εννέα στους δέκα που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι ανεμβολίαστοι. Αίσθηση προκάλεσε η πρόβλεψή του ότι σε επτά μήνες θα έχουμε στην Ελλάδα ένα Covid-free καλοκαίρι. Συνέστησε μάλιστα στους δημοσιογράφους συνομιλητές του να κάνουν από τώρα κράτηση στη χώρα μας.

Γκάγκα: Όχι τεστ για σούπερ μάρκετ

To μήνυμα ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι στο τραπέζι περισσότερα μέτρα μετέφερε και η Μίνα Γκάγκα. Απέρριψε μάλιστα την προοπτική διενέργειας rapid test για την είσοδο των ανεμβολίαστων στα σούπερ μάρκετ -σενάριο που κυριάρχησε την περασμένη εβδομάδα- ισχυριζόμενη ότι μέχρι τώρα η επιδημιολογική επιτήρηση δεν έχει δείξει ότι η επιμόλυνση γίνεται μέσα στα σούπερ μάρκετ, αλλά σε χώρους που δεν τηρούνται μέτρα, σε συγκεντρώσεις με πολύ κόσμο, πάρτι, γάμους.

Αντί ενίσχυσης των ΜΜΜ

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Αυγή, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει, σήμερα ή αύριο, μόνο την καθιέρωση κυλιόμενου ωραρίου στον δημόσιο τομέα με στόχο την αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς κατά τις ώρες αιχμής, δεδομένης της κυβερνητικής απροθυμίας να προχωρήσει στην πύκνωση των δρομολογίων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X