Θέμα

Αλέξης Τσίπρας: «Οι μέρες της αφθονίας σας τελειώνουν – Έρχεται η ώρα που όλα θα ελεγχθούν»

Αλέξης Τσίπρας: «Οι μέρες της αφθονίας σας τελειώνουν – Έρχεται η ώρα που όλα θα ελεγχθούν»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε όλο το δημόσιο τομέα επικρατεί ένα τσουνάμι απευθείας αναθέσεων, τη στιγμη. εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις «λίστες Πέτσα» και την Opinion Poll.

«Δεν είναι θέμα νομικό ή ποινικό. Είναι θέμα ηθικής. Είναι βαθύτατα ανήθικο αυτό που κάνατε. Η Βουλή κάνει σήμερα το πρώτο βήμα για να λυτρωθεί η κοινωνία μας από την πιο επικίνδυνη κυβέρνηση για τη Δημοκρατία που γνώρισε η χώρα μας από την μεταπολίτευση και μετά». Αυτό υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας στην Ολομέλεια της Βουλής για τη συζήτηση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τις «λίστες Πέτσα» και την Opinion Poll που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τονίζοντας ότι «ο κόσμος φοβάται, δεν έχει να βγάλει το μήνα και εσείς στήσατε πάρτι και καθεστώς με τα λεφτά του Δημοσίου». Συνέχισε με έμφαση πως «ότι και να κάνουν πια τα media, η πτώση σας θα είναι αναπόφευκτη».

Ο Αλέξης Τσίπρας υπενθύμισε επίσης ότι «την ώρα που κλεινόμασταν σπίτια μας σε lockdown και δεν στήριζε ο ΕΣΥ ο κ. Μητσοτάκης έδινε πακτωλό χρημάτων για καθεστώς σε ΜΜΕ».

«Μόνο από τις λίστες Πέτσα, τα τεράστια ποσά που δώσατε χωρίς κανένα κριτήριο σε φιλοκυβερνητικά μέσα, η χρηματοδότηση ιστοσελίδων που ανήκουν σε συγγενικά και φιλικά πρόσωπα με μέλη του κυβερνώντος κόμματος, καθώς και σε ιστοσελίδες με μηδαμινή επισκεψιμότητα, αναδεικνύεται μια πρωτοφανή στα μεταπολιτευτικά χρονικά απόπειρα χειραγώγησης των ΜΜΕ και της κοινής γνώμης. Με ποια κριτήρια δώσατε αυτά τα λεφτά; Με κριτήρια την αναγωνσιμότητα; τους εργαζόμενους δημοσιογράφους; Πείτε μας ένα κριτήριο.»

Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε καίριες ερωτήσεις προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη

– Με ποιο κριτήριο δώσατε 180.000 ευρώ στα Μέσα του κ. Μαυρίδη για τον Φιλελεύθερο που πουλούσε χίλια φύλλα; Και πήρε περισσότερα από την Καθημερινή και μετά έκλεισε την εφημερίδα. Με ποια κριτήρια αναγγείλατε ότι θα δώσετε χρήματα στον κ. Φουρθιώτη; Με ποια κριτήρια δώσατε σχεδόν 15.000 ευρώ σε Μέσα μηδενικής αναγνωσιμότητας, μόνο και μόνο επειδή ανήκουν στον κουμπάρο του κ. Πέτσα, τον κ. Πάτση; Τα ίδια χρήματα που πήρε το σάιτ της ΕφΣυν, δεν είχε κουμπάρο τον κ. Πέτσα. Με ποια κριτήρια δώσατε 30.000 ευρώ στο σάιτ του κ. Μουρούτη, συνεργάτη του κ. Σαμαρά; Τα ίδια δώσατε στην Εφημερίδα των Συντακτών, μία καθημερινή εφημερίδα. Και με ποια κριτήρια αποκλείσατε εντελώς το ενοχλητικό για εσάς Documento; Επειδή ενοχλεί τον Καίσαρα; Επειδή αποκαλύπτει ότι έχει ψευδές πόθεν έσχες; Ό,τι ενοχλεί τον Καίσαρα πρέπει να κλείσει;

– Γιατί δεν απαντάτε στο Συμβούλιο της Ευρώπης που σας καταγγέλλει στην ετήσια έκθεσή του για την ελευθερία του Τύπου;

Κόλαφος για την απευθείας ανάθεση στη δημοσκοπική εταιρία με τα λεφτά του λαού

– Εδώ μιλάμε για εξόφθαλμο αλισβερίσι μιας συγκεκριμένης εταιρίας, που την έπιασαν στα πράσα, την OpinionPoll. Γιατί αρνηθήκατε, βάση του νόμου Ρουσόπουλου, να προσκομιστούν από τη δημοσκοπική εταιρία τα πρωτογενή δεδομένα της έρευνας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, καθώς και πληροφορίες σχετικά με το κόστος, τον τρόπο και τη μέθοδο διενέργειας της έρευνας και της εξαγωγής των αποτελεσμάτων. Τι πρόβλημα έχει η κυβέρνηση να ελεγχθεί όχι η εταιρία, αλλά μια και μόνο συγκεκριμένη μέτρηση; Την απάντηση την πήραμε μετά τη ΔΕΘ, όταν σε νέα έρευνα ο κ. Μητσοτάκης συγκέντρωνε ποσοστά Τσαουσέσκου, λίγες μέρες αφού είχε καεί η μισή Ελλάδα. Όσο πιο πολλά στρέμματα καίγονται και όσο πιο πολλά κρούσματα και θανάτους έχουμε, τόσο περισσότερο ανεβαίνει η δημοφιλία Μητσοτάκη. Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει, αυτή είναι η ελληνική πραγματικότητα.

– Το ίδιο φυσικό πρόσωπο που είναι ιδιοκτήτης της εν λόγω δημοσκοπικής, πήρε απευθείας ανάθεση σε άλλη εταιρία 270.000 ευρώ. Με 270.000 και καταλληλότερο για πλανητάρχη θα μπορούσε να βγάλει τον κ. Μητσοτάκη.

Τι έχετε να απαντήσετε για αυτές τις άθλιες και ανήθικες μεθόδους χειραγώγησης της κοινής γνώμης με χρήματα του Δημοσίου;

– Μοιράζετε δισεκατομμύρια σε φίλους και ημέτερους εν μέσω της μεγαλύτερης υγειονομικής κρίσης. Ήρθατε με σημαία το λιγότερο κράτος, έχετε φτιάξει ένα κράτος τέρας, ευεργέτη κάθε γαλάζιου παιδιού και κάθε τυχοδιώκτη.

– Με πρόσχημα την πανδημία, δώσατε τη δυνατότητα σύναψης δημοσίων συμβάσεων με απευθείας ανάθεση ανεξαρτήτως ποσού και αυξήσατε τα πάγια όρια για τις απευθείας αναθέσεις. Σε όλο το δημόσιο τομέα επικρατεί ένα τσουνάμι απευθείας αναθέσεων, τη στιγμή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X