Πολιτική

Ανώφελη τρικυμία στον ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ για την κομματική πειθαρχία

Ανώφελη τρικυμία στον ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ για την κομματική πειθαρχία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τρικυμία στο ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ προκαλεί ο Στέφανος Κασσελάκης με τις επιλογές του για την κομματική πειθαρχία στο θέμα του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια και συμπεριφορές του τύπου «όταν δω το νομοσχέδιο της ΝΔ, θα σας δημοσιοποιήσω την άποψή μου», που είναι ξένες προς την πολιτική κουλτούρα και το DNA του κόμματος που προΐσταται, συμπεριφορές που  ακόμα και ο  Αλέξης Τσίπρας στην παντοδυναμία του δεν είχε.

Ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του στα social media αποφάσισε να στείλει  μήνυμα προς το εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τις αντιδράσεις επί της κομματικής πειθαρχίας που προανήγγειλε ο ίδιος στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

 

Όπως σημειώνει στη νέα του δήλωση: «Όταν δω το νομοσχέδιο της ΝΔ, θα σας δημοσιοποιήσω την άποψή μου. Αδιαμεσολάβητα και με ειλικρίνεια, όπως πάντα. Εάν αυτό προωθεί ουσιαστικά την ισότητα, ακόμα και ατελώς, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει. Σε αυτό το σενάριο, εάν παρεκκλίνει ένας Βουλευτής από τον δρόμο της προόδου και της ισότητας, θα πάρω τις ανάλογες αποφάσεις»,  λέει με ένα βοναπαρτικού τύπου ύφος.

Και συνεχίζει: «Δεν νοείται βουλευτής Αριστερού κόμματος να στέκεται ενάντια στα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνική πρόοδο», ενώ καταλήγει θέτοντας εκ νέου θέμα κομματικής πειθαρχίας. «Εάν παρεκκλίνει ένας Βουλευτής από τον δρόμο της προόδου και της ισότητας, θα πάρω τις ανάλογες αποφάσεις» καταλήγει ο Στ. Κασσελάκης.

 

Δείτε την ανάρτηση

 

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης σχολιάζοντας, χθες, τα όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη του στην ΕΡΤ είπε: «Δηλαδή σε ένα θέμα ανθρώπινων δικαιωμάτων, όπως ο ίδιος είπε χτες στη συνέντευξή του ότι είναι θέμα ανθρώπινων δικαιωμάτων, είναι δυνατό να προσκαλείς έμμεσα και άμεσα τους βουλευτές σου να απόσχουν; Τι ηγετικότητα είναι αυτή; Τι πιστεύει ο ίδιος; Όντως το πιστεύει ότι είναι σημαντικό για την κοινωνία; Εάν ναι, να επιβάλλει κομματική πειθαρχία, όπως θα επιβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Το απόγευμα η Δώρα Αυγέρη έδωσε διευκρινίσεις για το ζήτημα περί κομματικής πειθαρχίας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως άδικα προκλήθηκε ο θόρυβος και ενδεχομένως μια παρανόηση των νοημάτων, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για τις αντιδράσεις εντός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Ο κ. Κασσελάκης δεν είπε ότι θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας, αλλά ότι υπάρχει ήδη στον ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Live News» στο Mega. Σε αυτό το πλαίσιο μάλιστα η Δώρα Αυγέρη τόνισε πως «κανείς δεν θα διαγραφεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, στην περίπτωση που δεν ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια».

Όπως είπε η ίδια «άδικα προκλήθηκε θόρυβος, ενδεχομένως και μια παρανόηση. Ο πρόεδρος είπε για το ζήτημα της κομματικής πειθαρχίας του ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκφράσει την κομματική του πειθαρχία σε κάτι που είναι εκφρασμένο ξεκάθαρα και πρακτικά.

Ήδη, από τον Ιούνιο του 2022 είχε καταθέσει πρόταση νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, το οποίο το αναδιατύπωσε πριν από λίγες ημέρες. Και τότε και τώρα έχει τις υπογραφές όλων των βουλευτών των κοινοβουλευτικών ομάδων και τότε τουΣΥΡΙΖΑ και σήμερα».

 

Αντιδράσεις για την κομματική πειθαρχία

Το ζήτημα της κομματικής πειθαρχίας «μπήκε» και κατά την συνεδρίαση της σημερινής Πολιτικής Γραμματείας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τις επιφυλάξεις τους εξέφρασαν ο Παύλος Πολάκης, ο Σωκράτης Φάμελλος, ο Νίκος Παππάς και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, κυρίως σε ό,τι αφορά το ζήτημα της κομματικής πειθαρχίας για την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Ο Παύλος Πολάκης σύμφωνα με τις πληροφορίες φέρεται να είπε πως δεν μπορεί να ανέβει κανείς πάνω από 300 μέτρα υψόμετρο και να ανοίξει συζήτηση για οποιοδήποτε άλλο θέμα, χωρίς να σου πουν για αυτό, εννοώντας το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

 

Ο Διονύσης Τεμπονέρας καταθέτοντας την άποψη του για την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη για κομματική πειθαρχία φέρεται να είπε πως «όταν καταθέσαμε πρόταση νόμου που υπογράφει σύσσωμη η ΚΟ, μοιάζει παράδοξη ως επιλογή αφού η πρόταση νόμου υπογράφεται από το σύνολο των βουλευτών».

Ο «χορός» είχε ανοίξει από νωρίτερα καθώς ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας, λίγες ώρες μετά την συνέντευξη Κασσελάκη, μιλώντας στο Kontra Channel σημείωσε ότι έμαθε για την κομματική πειθαρχία από την τηλεόραση.

 

Την διαφωνία με την κομματική πειθαρχία διότι «δε χρειάζεται», καθώς οι βουλευτές θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο ούτως ή άλλως, εξέφρασε δημόσια ο τομεάρχης Δικαιοσύνης και βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Σαρακιώτης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X