Επιλογές

Αντιδράσεις κατά Νίκο Φίλη για το «δεν υπάρχει Βόρεια Ήπειρος»

Αντιδράσεις κατά Νίκο Φίλη για το «δεν υπάρχει Βόρεια Ήπειρος»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αντιδράσεις προκαλεί ο τρόπος που σχολίασε την εκτέλεση του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο πρώην Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης. «Δεν μπορεί οι χουλιγκάνοι να αποτελούν στοιχείο εξωτερικής πολιτικής», υπογράμμισε ο πρώην υπουργός.

Παρότι ο κ. Φίλης διευκρινίζει ότι οι Αλβανοί θα  μπορούσαν να συλλάβουν και όχι να σκοτώσουν τον Κωνσταντίνο Κατσίφα, εξισώνει τη θυσία του παλικαριού με έναν κακοποιό! 

«Αν στην Ελλάδα ερχόταν ένας Αλβανος ….τι θα λέγατε;» δήλωσε ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,  ενώ μέσα σε λίγες γραμμές θέτει και θέμα Τσάμηδων στην Ελλάδα, ερχόμενος σε σύγκρουση με τις αρχές της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής διαχρονικά. Στη  συνέντευξή του στο Creta Channel όμως, το τραβάει και παραπέρα αποκαλώντας «Tούρκους» τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης.

Ενώ ο πρώην υπουργός επέμενε πάρα πολύ να μιλά μόνο για ελληνική μειονότητα και να απορρίπτει μετά βδελυγμίας τα περί Βορείου Ηπείρου τα οποία προσπαθούσε να πει η δημοσιογράφος.

Φίλης για Κατσίφα: Σκοτώθηκε στη νότια Αλβανία όχι στη Βόρειο Ήπειρο (vid)

O πρώην Υπουργός δηλώνει κατηγορηματικά πως πρέπει να μιλάμε για «Νότια Αλβανία»  και όχι για Βόρειο Ήπειρο. Η απάντηση ήρθε αμέσως από τον πρόεδρο των Χειμαρριωτών. «Πρόκειται για ελληνική μειονότητα διεθνώς αναγνωρισμένη» δήλωσε ο Σπύρος Κούτουλας.

Οι δηλώσεις του κ. Φίλη προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις με τον τομεάρχη Εξωτερικών και βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του  ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδο να επικρίνουν δριμύτατα τις δηλώσεις του.

Η σημερινή κατάσταση στη Βόρειο Ήπειρο

Από την πρώτη στιγμή που ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς έδειξε ιδιαίτερη σπουδή μετά την «λύση» του Σκοπιανού να λύσει και τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την Ελλάδα και την Αλβανία υπάρχει πολύ μεγάλη αναστάτωση στην μειονοτική κοινότητα της Βοείου Ηπείρου.

Μάλιστα στην φήμη ότι θα καταργηθεί η ονομασία «Βόρεια Ηπειρος» υπήρξε γενικός ξεσηκωμός και οι περισσότεροι τόνιζαν ότι «μπορέσαμε να κρατήσουμε αυτή την ονομασία επί Χότζα. Δεν είναι δυνατόν να την χάσουμε τώρα που έχουμε δημοκρατικό πολίτευμα».

Η δολοφονία του Κατσίφα στους Βουλιαράτες έφερε στο προσκήνιο και τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου οι οποίοι με πολλούς και διάφορους τρόπους εξαναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο τους.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομογένεια είναι:

1) Το δημογραφικό: το οποίο έχει δύο διαστάσεις: α) Η ερήμωση των χωριών με τη φυγή της πλειοψηφίας των συμπατριωτών μας να ζούνε και να εργάζονται εκτός της «ιδιαίτερης» τους πατρίδας, κυρίως στην Ελλάδα και β) η σημαντική και μεθοδική αλλοίωση του πληθυσμού στις περιοχές της Βορείου Ηπείρου με την κάθοδο αλλοεθνών και αλλόθρησκων από τη μέση και τον βορρά της Αλβανίας.

2) Το περιουσιακό: Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα της Αλβανίας, δεν αποτελεί μόνο θύμα της διαφθοράς και ανομίας που κυριαρχεί στις αλβανικές κρατικές δομές, αλλά υπόκειται και στη σκοπιμότητα που θέλει να την απογυμνώσει περιουσιακά.

3) Το εκπαιδευτικό: Το αλβανικό κράτος επιτρέπει μεν τη διδασκαλία των μαθημάτων στη μητρική μας γλώσσα, αλλά μόνο στις αναγνωρισμένες μειονοτικές ζώνες όπου αυτό αναγνωρίζει. Στις εκτός αναγνωρισμένων μειονοτικών ζωνών (π.χ. σε μεγάλα αστικά κέντρα όπου υπάρχει ελληνική κοινότητα) τα ελληνόπουλα αναγκάζονται να πάνε σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.

ΓΑΛΛΟΙ ΕΣΚΙΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΕ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ 

Την ίδια ώρα σοκαρισμένοι είναι οι κάτοικοι του χωριού Δαφνές του Ηρακλείου της Κρήτης που περιγράφουν την απίστευτη πρόκληση από δυο Γάλλους φοιτητές. Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο κατέβασαν την ελληνική σημαία απο τον ιστό, την έσκισαν και στη συνέχεια έφυγαν τρέχοντας παίρνοντας τη γαλανόλευκη μαζί τους .

Για την υπόθεση φαίνεται να έχουν ενημερωθεί και οι γαλλικές αρχές.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X