Πολιτική

Απειλεί ξανά ο Τσαβούσογλου: Αν ο εξοπλισμός στο Καστελόριζο συνεχιστεί… η Ελλάδα θα χάσει

Απειλεί ξανά ο Τσαβούσογλου: Αν ο εξοπλισμός στο Καστελόριζο συνεχιστεί… η Ελλάδα θα χάσει
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Εάν  ο εξοπλισμός στο Καστελόριζο ξεπεράσει όσα έχουν οριστεί από τις συνθήκες, η Ελλάδα θα χάσει», είπε σε συνέντευξη Τύπου ο Τσαβούσογλου τονίζοντας ότι εάν η Ελλάδα είναι ανοιχτή σε διάλογο, τότε ειναι και η Τουρκία.

«Εάν η Ελλάδα είναι ανοιχτή στην επίλυση των ζητημάτων μέσω του διαλόγου τότε είναι και η Τουρκία», είπε χαρακτηριστικά ο Τσαβούσογλου, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Νωρίτερα, ο Τούρκος Πρόεδρος, Ερντογάν επιτέθηκε κατά Ελλάδας και Γαλλίας σε ομιλία του ενώπιον των δικαστών με αφορμή την έναρξη της νέας δικαστικής χρονιάς.

Αναφορικά με την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο κατηγόρησε για ακόμα μια φορά την χώρα μας: «Οι κινήσεις μας στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο είναι κινήσεις για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Είναι αστείο να βλέπεις μια χώρα που πνίγεται σε μια κουταλιά νερό να θέλει να πλήξει την Τουρκία στην διεθνή αρένα».

Στη συνέχεια ο Τούρκος Πρόεδρος έστρεψε τα βέλη του κατά της Γαλλίας, αναφέροντας ότι η προσπάθεια κάποιων να εμποδίσουν την Τουρκία να πάρει το μερίδιό της από τα πλούτη της Μεσογείου που είναι δικαίωμα κάθε χώρας που βρέχεται από αυτήν είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της σύγχρονης αποικιοκρατίας.

«Τα λόγια που ακούγονται από πολιτικούς και διπλωμάτες δεν μπορούν να συγκαλύψουν τις βαρβαρότητες που χωρών που θεωρούν ότι είναι σπουδαίες, δυνατές, πλούσιες και ανίκητες», ανέφερε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X