Πολιτική

Απων ο Κωστής Χατζηδάκης από την ομιλία Μητσοτάκη και την ψηφοφορία

Απων ο Κωστής Χατζηδάκης από την ομιλία Μητσοτάκη και την ψηφοφορία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μία απουσία με πολύ νόημα η οποία προκάλεσε αίσθηση από τη Βουλή. Πρόκειται για την απουσία του Κωστή Χατζηδάκη, τόσο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και κατά την ψηφοφορία.Ο υπουργός τον οποίο, σύμφωνα με τις αποδείξεις του Αλέξη Τσίπρα,  παρακολουθούσε η ΕΥΠ δεν ήταν ούτε στα υπουργικά έδρανα, αλλά ούτε και στα βουλευτικά, προκαλώντας ερωτήματα.

Ο υπουργός Εργασίας έστειλε επιστολική ψήφο με την οποία συντάχθηκε όπως ήταν αναμενόμενο με την κυβερνητική γραμμή και καταψήφισε την πρόταση δυσπιστίας σε βάρος της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι την πρόταση μομφής καταψήφισαν 156 βουλευτές, έναντι 143 που την υπερψήφισαν.

Την πρόταση υπερψήφισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος με επιστολική ψήφο, ενώ απουσίαζε ο Ανδρέας Πάτσης που έχει διαγραφεί από τη Νέα Δημοκρατία και προσφάτως ήρθη η ασυλία του προκειμένου να δικαστεί για κενά στη δήλωση Πόθεν Έσχες.

Συνολικά 40 βουλευτές ψήφισαν με επιστολική ψήφο και συγκεκριμένα 12 από ΝΔ- ανάμεσά τους Κώστας Χατζηδάκης, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς – 10 από ΣΥΡΙΖΑ, 7 από ΠΑΣΟΚ, 2 από ΚΚΕ, 3 από Ελληνική Λύση, 4 από ΜέΡΑ25, 2 από τους ανεξάρτητους βουλευτές.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X