Media

Bullying δημοσιογραφικό στην Λιάνα Κανέλλη: Σύσσωμο το ΚΚΕ κατά του Δημήτρη Οικονόμου

Bullying δημοσιογραφικό στην Λιάνα Κανέλλη: Σύσσωμο το ΚΚΕ κατά του Δημήτρη Οικονόμου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η έντονη λογομαχία της Λιάνας Κανέλλη με τον Δημήτρη Οικονόμου στον αέρα του ΣΚΑΪ οδήγησε το ΚΚΕ στο να δηλώσει πως δεν θα ξαναστείλει εκπρόσωπό του στον σταθμό.

Το ΚΚΕ στοιχήθηκε σύσσωμο πίσω από τη βουλευτή του Λιάνα Κανέλλη, η οποία το πρωί της Τετάρτης υπέστη τις επιπτώσεις από την εδραιωμένη πλέον άποψη περί δημοσιογραφικής δεοντολογίας του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και του παρουσιαστή του Δημήτρη Οικονόμου.

Η Λιάνα Κανέλλη υπέστη δημοσιογραφικό bullying, καθώς ο συγκεκριμένος παρουσιαστής απαιτούσε από τη βουλευτή να ζητήσει συγγνώμη για μία πληροφορία την οποία μετέφερε, ενώ στη συνέχεια την έκοψαν στον αέρα. Είναι προφανές πως η συζήτηση αφορούσε στα βίαια επεισόδια στη Νέα Σμύρνη της Κυριακής που μας πέρασε όπως και εκείνα της Τρίτης με τον τραυματισμό του αστυνομικού.

Ο ΣΚΑΪ «έκοψε» την Κανέλλη: Αστυνομικοί λένε «πάμε να τους γαμ@@@@@» (vid)

Η βουλευτής του ΚΚΕ, αφού χαρακτήρισε αποτρόπαιο τον τραυματισμό του αστυνομικού, αναφέρθηκε επιμόνως σε ενέργειες ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. και κυρίως της Ομάδας «Δράση» κατά την εξέλιξη των οποίων ακούστηκαν συνθήματα από το στόμα αστυνομικών όπως «πάμε να τους σκοτώσουμε».

Το σύνθημα αυτό αφορούσε βεβαίως διαδηλωτές. Η βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε επίσης σε όσα συνέβησαν την Κυριακή που μας πέρασε στη Νέα Σμύρνη και τον βάναυσο ξυλοδαρμό νεαρού πολίτη.

Ο παρουσιαστής Δημήτρης Οικονόμου, καθ’ υπέρβαση των δημοσιογραφικών του καθηκόντων, απαίτησε με ύφος λογοκριτή που παραπέμπει σε περίεργες περιόδους του παρελθόντος, αλλά και με στυλ τοπικού χωροφύλακα από τη βουλευτή να ζητήσει πάραυτα συγγνώμη για όσα μετέφερε, σχολίαζε και εννοούσε. Προφανώς ο παρουσιαστής Δημήτρης Οικονόμου έπαθε σύγχυση στον αέρα και μπέρδεψε τον ρόλο του κομματικού καθοδηγητή της παραδοσιακής υπερδεξιάς με εκείνον του δημοσιογράφου και παρουσιαστή σε μία σύγχρονη τηλεόραση.

Αυτά όμως συμβαίνουν σε μηχανισμούς δημοσιογραφικούς και άλλους που απευθύνονται σε μπανανίες και όχι σε δημοκρατικές κοινωνίες.

Δείτε το επίμαχο βίντεο με την αντιεπαγγελματική συμπεριφορά του τηλεπαρουσιαστή:

Λιάνα Κανέλλη: «Δεν μου λέτε, την έκφραση έχετε το θάρρος να την παίξετε και την έχω πάνω μου, μίας ομάδας αστυνομικών που φωνάζει “πάμε να τους γ@μήσ@@μ@, πάμε να τους σκοτώσουμε”;»

Δημήτρης Οικονόμου: «Εντάξει κυρία Κανέλλη, αυτά δεν τα επιτρέπουμε εμείς στην εκπομπή».

Λιάνα Κανέλλη: «Εγώ το βίντεο το είδα και παίρνω την ευθύνη».

Δημήτρης Οικονόμου: «Την ευθύνη την έχουμε εμείς και δεν σας επιτρέπουμε να μιλάτε έτσι».

Λιάνα Κανέλλη: «Παίξτε το βίντεο».

Δημήτρης Οικονόμου: «Εσείς δεν επιτρέπεται να μιλάτε έτσι και να το πάρετε πίσω. Να ζητήσετε συγγνώμη από τον κόσμο για αυτό».

Λιάνα Κανέλλη: «Να ζητήσω συγγνώμη για τι;».

Δημήτρης Οικονόμου: «Να ζητήσετε συγγνώμη γιατί από το στόμα σας βγήκε».

Έτσι, το ΚΚΕ, όπως έγραψε στο Twitter, αποφάσισε να βάλει εμπάργκο στο κανάλι και στην εκπομπή: «Μετά τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα λογοκρισίας σε καλεσμένους του ΚΚΕ στις εκπομπές του πρωινού άτυπου κυβερνητικού εκπροσώπου Δ. Οικονόμου του ΣΚΑΪ, είναι προφανές ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται στο εξής να νομιμοποιήσει με την -ούτως ή άλλως σπάνια- παρουσία του αυτές τις πρακτικές».

Πηγή: zougla.gr/ΣΚΑΙ

Μαρία Δεληθανάση: «Έχω μηνύματα που παραδέχεται τον ξυλοδαρμό μου»! video

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X