Πολιτική

Χαμόγελα στο Μαξίμου για τον Τσίπρα στα Σκόπια και… τώρα Γαλάτσι!

Χαμόγελα στο Μαξίμου για τον Τσίπρα στα Σκόπια και… τώρα Γαλάτσι!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ένα ακόμη στοίχημα για την εβδομάδα που διανύουμε καλείται να κερδίσει το Μαξίμου διοργανώνοντας μία επιτυχημένη συγκέντρωση στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου και για την «πρεμιέρα» του σχήματος ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Το Μαξίμου και τα χαμόγελα για τα… Σκόπια

Ήδη το Μαξίμου εμφανίζεται ιδιαίτερα ικανοποιημένο τόσο από τα αποτελέσματα του ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα στην Βόρεια Μακεδονία όσο και από την απόφαση του euroworkingGroup να εισηγηθεί την απελευθέρωση του 1 δις ευρώ από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων.

Για την κυβέρνηση η επίσκεψη του πρωθυπουργού στα Σκόπια πήγε καλύτερα και από το αναμενόμενο, διότι σύμφωνα με αρμόδιες πηγές κατέδειξε πως δεν υπάρχει καμία δυσπιστία από τους επιχειρηματίες της Ελλάδας να επενδύσουν στην γειτονική χώρα ή ακόμη και να συνάψουν συμφωνίες που θα αποδώσουν αποτελέσματα τα επόμενα χρόνια. Για το Μαξίμου το πρωθυπουργικό ταξίδι επιβεβαίωσε σε πολιτικό επίπεδο ότι η Συμφωνία των Πρεσπών αντί να έχει στα βόρεια σύνορά της ένα διαρκές διπλωματικό πρόβλημα που καταναλώνει πολιτικό και διπλωματικό κεφάλαιο, έχει πλέον μία φίλη και σύμμαχο χώρα. Ως εκ τούτου από τις συμφωνίες που υπογράφτηκαν δεν βγαίνουν ωφελημένες μόνο οι κυβερνήσεις των δύο χωρών αλλά οι πολίτες και η επιχειρηματική κοινότητα και στις δύο πλευρές.

Τα δάνεια και οι σκέψεις του Μαξίμου

Από την άλλη η κυβέρνηση αισθάνεται ικανοποιημένη από την επιλογή της να «υποχωρήσει» την προηγούμενη εβδομάδα στο θέμα των επιχειρηματικών δανείων (ως προς το ύψος του υπολοίπου του δανείου) κι αυτό διότι τα μηνύματα που έστειλε το χθεσινό EWG είναι απολύτως θετικά για την εκταμίευση του 1 δις ευρώ που σύμφωνα με την κυβέρνηση θα κατευθυνθεί στην αποπληρωμή του χρέους. Το Μαξίμου προχώρησε ένα βήμα πίσω θέλοντας να αποφύγει το πολιτικό ή και επικοινωνιακό κόστος μιας πιθανότητας αναβολής της εκταμίευσης κάτι που τού βγήκε σε καλό αφού τελικώς το ποσό θα δοθεί και η κυβέρνηση δεν θα βρεθεί να απολογείται στην αντιπολίτευση για την απώλεια της αποκαλούμενης «δόσης».

Ως εκ τούτου η συγκέντρωση το ερχόμενο Σάββατο, στο Γαλάτσι, του εγχειρήματος ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι ένα ακόμη τεστ για την κυβέρνηση και την Κουμουνδούρου σε όλα τα επίπεδα. Μία συγκέντρωση με δυναμική και γεμάτο το γυμναστήριο Γαλατσίου, χωρητικότητας τουλάχιστον 5.000 ανθρώπων θα δώσει κατά την κυβέρνηση μία νέα ώθηση στην δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ εν ‘ όψει ευρωεκλογών ενώ θα «σπρώξει» και την υπόθεση της συγκρότησης του προοδευτικού πόλου που πρέπει να πείσει και να εδραιωθεί ως επιλογή στην συνείδηση των προοδευτικών ψηφοφόρων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X