Πολιτική

Χαράλαμπος Αθανασίου: Όταν έλεγε πως ουδέποτε αφαιρείται ο λόγος από βουλευτές (vid)

Χαράλαμπος Αθανασίου: Όταν έλεγε πως ουδέποτε αφαιρείται ο λόγος από βουλευτές (vid)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Διπλά εκτεθειμένος βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Χαράλαμπος Αθανασίου, μετά τη χθεσινή πρωτοφανή κοινοβουλευτική εκτροπή του, στο επεισόδιο με τον Παύλο Πολάκη, όταν έκλεισε το μικρόφωνο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και διέκοψε τη συνεδρίαση.

Ωστόσο, εκτός από το γεγονός ότι αμέσως πριν τον Π. Πολάκη, στο βήμα της Βουλής είχε ανέβει ο βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ, Βασίλης Υψηλάντης, και μίλησε ακριβώς για το ίδιο θέμα, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για τη «δικαίωση του Αδ. Γεωργιάδη», δεν έχει περάσει πολύ καιρός από τότε που ο Χαράλαμπος Αθανασίου, έλεγε καθήμενος στο προεδρείο της Βουλής ότι δεν αφαιρείται ο λόγος από βουλευτές όταν ξεφεύγουν από το θέμα καθώς «υπάρχει παράδοση στη Βουλή».

«Έπειτα ο κανονισμός λέει καθαρά πως όταν ξεφεύγει κανείς από το θέμα, μπορεί ο πρόεδρος να διακόπτει και να του αφαιρεί τον λόγο. Ε, δεν το κάνουμε αυτό. Υπάρχει μια παράδοση εδώ στη Βουλή που μπορεί ένας να ξεφεύγει από το θέμα και να επεκτείνεται» έλεγε ο Χαράλαμπος Αθανασίου στις 16 Ιουνίου 2020.

Τα «δύο μέτρα και δύο σταθμά» του κ. Αθανασίου σχολίασε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

«Ο κ. Αθανασίου, δυστυχώς για τον ίδιο, ακυρώνει μόνος του κάθε κυβερνητικό επιχείρημα. Η επιτροπή δεοντολογίας πρέπει να απασχοληθεί με τη δική του αυταρχική παρέμβαση», σημείωσε ο Ν. Ηλιόπουλος χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο κ. Αθανασίου κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο έκλεισε το μικρόφωνο στον κ. Πολάκη, την ώρα που ο τελευταίος, μιλούσε για το σκάνδαλο της Novartis, καθώς έκρινε πως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκτός θέματος.

Ο Π. Πολάκης επιδίωξε να απαντήσει στον Άδ. Γεωργιάδη, για όσα είπε ο υπουργός Ανάπτυξης για το σκάνδαλο Novartis κατά τη συζήτηση για την πρόταση μομφής, όταν και αξίωσε «συγγνώμη» από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X