Πολιτική

Debate – Ανδρουλάκης για νέους: Έχουν πολλά εφόδια αλλά λίγες ευκαιρίες

Debate – Ανδρουλάκης για νέους: Έχουν πολλά εφόδια αλλά λίγες ευκαιρίες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα των νέων ανθρώπων, είναι ότι ενώ έχουν πολλά εφόδια, έχουν λίγες ευκαιρίες. Πολλοί έφυγαν στο εξωτερικό για να βρουν μια καλύτερη δουλειά», απάντησε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε ερώτηση στο αποψινό debate για τους νέους ψηφοφόρους και το ότι αποτελούν «πονοκέφαλο» για τα κόμματα, ως προς το τι θα ψηφήσουν.

«Χρειάζεται μια βιώσιμη ανάπτυξη με καλές θέσεις εργασίας. Σοβαρές επενδύσεις σε τομείς ανταγωνιστικούς και ουσιαστική στήριξη της καθημερινότητας», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να σταματήσει το brain drain.

«Γιατί να μην συμβαίνει στην Ελλάδα ότι και στην Ισπανία, την Πορτογαλία;» διερωτήθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης και πρόσθεσε ότι «χρειάζονται πολιτικές για να μειωθούν σημαντικά τα ενοίκια στα αστικά κέντρα», με σκοπό τη διευκόλυνση των νέων.

Ερωτηθείς σχετικά με τη ΔΕΗ, σημείωσε ότι «αυτή τη στιγμή, το 34% των μετοχών της ανήκουν στο ελληνικό Δημόσιο. Όλοι οι άλλοι μαζί δεν μπορούν να σχηματίσουν μια πλειοψηφία.

Οπότε το ελληνικό δημόσιο διορίζει και τον πρόεδρο και τον διευθύνων σύμβουλο και καθορίζει την πολιτική της ΔΕΗ, τι 34% τι 50%, πάλι το κράτος κάνει κουμάντο.

Αυτό δεν αλλάζει αν θέλει το κράτος να έχει η ΔΕΗ μια πολιτική πιο φιλική προς τον καταναλωτή», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ανδρουλάκης: Δεν αποτελώ κίνδυνο για τη δημοκρατία, αλλά για τη Νέα Δημοκρατία

Νωρίτερα, επανήλθε στο θέμα των υποκλοπών τονίζοντας πως: «ως ευρωβουλευτής έχω ασχοληθεί με τα εθνικά θέματα. Ότι δεν αποτελώ κίνδυνο για τη δημοκρατία το έχει καταλάβει κάθε Έλληνας πολίτης, αλλά αποτελώ κίνδυνο για τη Νέα Δημοκρατία, γι’ αυτό παρακολουθήθηκα». «Ο στόχος μου είναι να πάνε στη φυλακή όσοι εξέθεσαν διεθνώς τη χώρα», τόνισε.

Για τον τομέα της Παιδείας, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «Εμείς δεν μπαίνουμε εμπόδιο στην ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων. Είναι προτεραιότητά μας ένα ισχυρό δημόσιο πανεπιστήμιο, που θα σπουδάζει το ελληνόπουλο της μεσαίας τάξης».

«Η υπόθεση έχει ταλανίσει το πολιτικό σύστημα. Με το πόρισμα της PEGA η Ελλάδα μπαίνει στο στόχαστρο σε θέματα που αφορούν τους θεσμούς της χώρας», τόνισε νωρίτερα ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

«Εγώ εμπιστεύομαι την ελληνική δικαιοσύνη αλλά δεν εμπιστεύομαι το πολιτικό σύστημα. Είναι αδιανόητο να έχεις στο στενό σου περιβάλλον ανθρώπους που στήνουν ένα τέτοιο παρακράτος.

Χρειάζεται εκσυγχρονισμός και μεγάλες θεσμικές αλλαγές που θα μας οδηγήσουν σε μια ευρωπαϊκή κανονικότητα», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης, καταλήγοντας:

«Είναι απαράδεκτο να μπαίνει η χώρα σε μια κρίση θεσμών, που σύμφωνα με το πόρισμα της PEGA, είμαστε στον δρόμο για την Ουγγαρία, αν δεν θωρακίσουμε τώρα τους θεσμούς».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X