Θέμα

Δημοσκόπηση ALCO: Πιο πετυχημένοι υπουργοί ο…κανένας 37% και ο Δένδιας 32%

Δημοσκόπηση ALCO: Πιο πετυχημένοι υπουργοί ο…κανένας 37% και ο Δένδιας 32%
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Alco για λογαριασμό του Alpha παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού.

Στο ερώτημα «Ποιοι θεωρείτε ότι είναι οι δύο πλέον επιτυχημένοι υπουργοί της κυβέρνησης;» και με αυθόρμητες τις απαντήσεις, οι Νίκος Δένδιας και Κυριάκος Πιερρακάκης έκοψαν για ακόμα μια φορά πρώτοι το νήμα.

Οι πιο πετυχημένοι υπουργοί της κυβέρνησης

Ο Νίκος Δένδιας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης θεωρούνται για ακόμα μία φορά οι πιο επιτυχημένοι υπουργοί της κυβέρνησης, με ποσοστό 32% και 12% αντίστοιχα.

Ακολουθούν οι Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (10%) και Άδωνις Γεωργιάδης (8%),

οι Κωστής Χατζηδάκης (4%) και Βασίλης Κικίλιας (3%)

οι Νίκη Κεραμέως και Μάκης Βορίδης

οι Χρήστος Σταϊκούρας (2%) και Όλγα Κεφαλογιάννη (1%)

ενώ η απάντηση «κανένας» συγκεντρώνει 37%.

 

 



Το 50% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι ενδιαφέρεται «λίγο» ή «καθόλου» για τις επικείμενες ευρωεκλογές τον ερχόμενο Ιούνιο.

Το βασικό κριτήριο για την επιλογή του κόμματος που θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, είναι οι θέσεις των κομμάτων για ζητήματα οικονομίας (ποσοστό 38%), ενώ ακολουθούν οι θέσεις των κομμάτων για κοινωνικά ζητήματα (17%) και η ιδεολογία (16%). Μόλις το 5% δηλώνει ότι θα επιλέξει το κόμμα που θα ψηφίσει, με βάση τον αρχηγό του, και το 8% με βάση το ποιοι θα είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (62%) δεν θεωρεί ότι οι ευρωεκλογές είναι μία ευκαιρία για την ανάδειξη ενός κόμματος σε ισχυρή αντιπολίτευση.

Σε ό,τι αφορά τη ΝΔ, η συσπείρωση ανέρχεται στο 70%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση. Το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων του κόμματος (ποσοστό 4%) μετακινείται προς το ΠΑΣΟΚ και άλλο ένα 4% επιλέγει την αποχή.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, η συσπείρωση φτάνει το 54%. Το μεγαλύτερο ποσοστό (10%) μετακινείται προς την Νέα Αριστερά, ενώ από 4% λαμβάνουν ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ. Ποσοστό 4% επιλέγει, επίσης, την αποχή.

 

Στο ΠΑΣΟΚ η συσπείρωση των ψηφοφόρων ανέρχεται στο 85%. Ποσοστό 3% μετακινείται προς το ΚΚΕ και ένα άλλο 3% επιλέγει την αποχή, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Την μεγαλύτερη συσπείρωση, πάντως, καταγράφει το ΚΚΕ με ποσοστό 94% και ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 91%. Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται στην προτελευταία θέση, όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα.

Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X