Πολιτική

Δημοσκόπηση «χαστούκι»: Άργησαν τα μέτρα, απαίτηση τα τεστ στις εκκλησίες

Δημοσκόπηση «χαστούκι»: Άργησαν τα μέτρα, απαίτηση τα τεστ στις εκκλησίες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί η κυβέρνηση να προσπαθεί με κάθε τρόπο να πείσει πως όσα κάνει και σε επίπεδο πανδημίας είναι καλώς καμωμένα, αλλά οι πολίτες δεν φαίνονται να έχουν την ίδια άποψη. Γιατί θεωρούν πως τα μέτρα, που ορθώς ελήφθησαν, άργησαν. Αυτό δείχνει, μεταξύ πολλών άλλων, η δημοσκόπηση που έκανε η εταιρια Marc και το πρώτο της μέρος παρουσιάστηκε σήμερα (15.11.2021) από τον ΑΝΤ1.

Στη δημοσκόπηση της Marc υπάρχει και ερώτημα για την πρόθεση ψήφου, όπου η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το προβάδισμά της, αλλά και πρόβλεψη για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ όπου διαφαίνεται θρίλερ.

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι η μεγαλύτερη ανησυχία των πολιτών είναι η πανδημία σε ποσοστό 77,6% και ακολουθούν: η ακρίβεια (60,7%), η εγκληματικότητα (21,3%), τα εθνικά θέματα (13,3%) και το μεταναστευτικό (9,4%).

Για σχεδόν έξι στους 10 (58,1%), τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση είναι στη σωστή κατεύθυνση, ενώ αντίθετη άποψη διατυπώνει το 40,5%. Πολύ υψηλό είναι το ποσοστό των πολιτών που θεωρεί πως αν και σωστά, τα μέτρα άργησαν. Το 56,5% θεωρεί ότι υπήρξε καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων για μέτρα, ενώ το 22,1% θεωρεί ότι πάρθηκαν έγκαιρα και το 17,2% πιστεύει ότι δεν θα έπρεπε να ληφθούν νέα μέτρα!

Αντίθετη άποψη με αυτή της κυβέρνησης (που τα… ζήτησε αλλά δεν τα επέβαλε) έχει το 74% των ερωτηθέντων, που πιστεύει πως θα έπρεπε να απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή rapid test για την είσοδο στις εκκλησίες. Με αυτό διαφωνεί το 23,1%.

Η πρόθεση ψήφου

Η δημοσκόπηση της Marc πραγματοποιήθηκε από τις 8 έως τις 13 Νοεμβρίου, σε 1.508 νοικοκυριά.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 34%, προηγούμενη 12,5% από τον ΣΥΡΙΖΑ, που λαμβάνει 21,5%.

Τρίτο κόμμα είναι το ΚΙΝΑΛ 8,2% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,8%, η Ελληνική Λύση με 4,3%, το ΜέΡΑ25 με 2,9%, άλλο κόμμα 4%, αναποφάσιστοι 10,6%, άκυρο ή λευκό 3,8%, δεν θα ψηφίσουν 4,9%.

Στην προηγούμενη δημοσκόπηση του ΑΝΤ1 ο ΝΔ είχε 34,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22% και το ΚΙΝΑΛ 6,3%. Είναι η δεύτερη δημοσκόπηση των ημερών που δείχνει πως η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ χάνουν σε ποσοστά και το ΚΙΝΑΛ κερδίζει.

Όλη η δημοσκόπηση

https://youtu.be/j57Qifur_EA

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X