Θέμα

Δημοσκόπηση GPO: “Πλήγωσαν” την κυβέρνηση οι πυρκαγιές – Η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση GPO: “Πλήγωσαν” την κυβέρνηση οι πυρκαγιές – Η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι καταστροφικές φωτιές του τελευταίου διαστήματος έχουν επιφέρει πλήγμα στη δημοτικότητα της κυβέρνησης, όπως φαίνεται από δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό της εφημερίδας «Τα Νέα».

Όπως φάνηκε από τη δημοσκόπηση, οι πολίτες καταλογίζουν ευθύνες στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, σχετικά με αστοχίες στο συντονιστικό έργο για την κατάσβεση των φωτιών.

Καταγράφεται μία πτώση δύο ποσοστιαίων μονάδων στην πρόθεση ψήφου, ωστόσο το κυβερνών κόμμα, η Νέα Δημοκρατία, έχει προβάδισμα 10,1 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει 34,5%, ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι στο 24,4%.

Τρίτο κόμμα το ΚΙΝΑΛ με 6,4%, ενώ ακολουθεί το ΚΚΕ με 6%, η Ελληνική Λύση με 4,1 και ΜέΡΑ25 με 3%.

Ακόμη, ένα 49,4% προτρέπει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προχωρήσει αμέσως σε ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος.

Θετικές είναι οι κρίσεις, τέλος, για τα πρώτα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων που ανακοινώθηκαν, αλλά και την επιλογή του Σταύρου Μπένου ως επικεφαλής της επιτροπής ανασυγκρότησης της

Αναφορικά με τους πολιτικούς αρχηγούς τώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να διατηρεί την πρωτοκαθεδρία στην προτίμηση των πολιτών αφού συγκεντρώνει 49,8% θετικές γνώμες έναντι 31,6% του Αλέξη Τσίπρα, 27,8% του Δημήτρη Κουτσούμπα, 25,7% της Φώφης Γεννηματά, 16,1% του Γιάνη Βαρουφάκη και 11,8% του Κυριάκου Βελόπουλου.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, το 76,5% των συμμετεχόντων στην έρευνα θεωρεί ότι ο κρατικός μηχανισμός θα μπορούσε να έχει ελέγξει πιο αποτελεσματικά την εξάπλωση των πυρκαγιών, ενώ στο κάδρο των ευθυνών μπαίνει και ο Πρωθυπουργός, στον οποίο καταλογίζονται ευθύνες από το 58,2% για αστοχίες στο συντονιστικό έργο.

Ταυτόχρονα αποδίδονται ευθύνες στους αρμόδιους υπουργούς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες, με το 54,7% να ζητεί την απομάκρυνση κ. Χρυσοχοΐδη, το 42,8% του κ. Χαρδαλιά και το 48,9% του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X