Θέμα

Δημοσκόπηση Marc: Ποιο είναι μεγαλύτερο το 15,4% ή το 15,6%;

Δημοσκόπηση Marc: Ποιο είναι μεγαλύτερο το 15,4% ή το 15,6%;
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

 Το ερώτημα το θέσαμε στον τίτλο. Ποιο είναι μεγαλύτερο το 15,4% ή το 15,6%; Προσέξτε τι θα πείτε. Γιατί αν πρόκειται για την ψαλίδα ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ το 15,4% είναι μεγαλύτερο από το 15,6%.

Γιατί πως θα μπορούσε να είναι αλλιώς όταν η ψαλίδα ανάμεσα στα δύο κόμματα ανοίγει όταν από το 15,6% τον Μάρτιο πάει στο 15,4% τον Απρίλιο; Τύφλα να έχουν τα μαθηματικά και η λογική άμα θέλουν να κάνουν ένεση αισιοδοξίας στο Μαξίμου προπαντός, αλλά και τη ΝΔ.

Δεν ξέρω αν τη διαπίστωση την έκανε η Marc ή μόνο τα πετσοταϊσμένα σάιτ; Πάντως θα διαβάσετε πως άνοιξε η ψαλίδα με το 15,4%. Πάνω στον αντιπολιτευτικό προς το ΣΥΡΙΖΑ οίστρο τους γράφουν, όπως θα διαπιστώσετε αν διαβάσετε τα κείμενά τους, ότι οι πολίτες αποδοκιμάζουν το ΣΥΡΙΖΑ παρότι το ποσοστό πηγαίνει από το 20,5% στο 21%. Δηλαδή αν πήγαινε στο 20% τί θα έγραφαν;

Κατά τα λοιπά εκεί στη Marc μην είστε τόσο τσιγκούνηδες. Πάσχα έρχεται δώστε κάτι παραπάνω στη ΝΔ (μόνο 0,3% άνοδο; Ντροπή σας) και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Κατά τα λοιπά μία ακόμα δημοσκόπηση δείχνει το κυβερνών κόμμα και τον αρχηγό του, όχι μόνο να αντέχουν, αλλά και να βελτιώνουν την εικόνα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ (πατά την άνοδο 0,5%) δέχεται αποδοκιμασίες για την αντιπολιτευτική τακτική.

Τον Απρίλιο, τον μήνα που η πανδημία χτύπησε πιο σκληρά, οι νεκροί ξεπέρασαν δυστυχώς τους 10.000 έναντι λιγότερων από 400 ως τον περασμένο Οκτώβριο, αποδείχτηκε επανειλημμένα η διαχειριστική ανικανότητα των αρίστων, οι πολίτες είναι οργισμένοι από τις παράλογες αποφάσεις και το αλαλούμ μεταξύ υπουργών, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις καρκινοβατούν, η δημοσκόπηση κόντρα στη λογική και στις εξελίξεις στην κοινωνία δείχνει άνοδο της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Που σημαίνει ή εμείς πρέπει να κοιταχτούμε ή οι δημοσκόποι να κοιτάξουν τα εργαλεία τους.

Όπως αναφέρει η δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα” μετά από 22 μήνες διακυβέρνησης και 15 μήνες διαχείρισης της πανδημίας η καταγεγραμμένη μέχρι πρότινος κόπωση των πολιτών, δίνει την θέση της σε μία μικρή βελτίωση στα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος και της δημοφιλίας του πρωθυπουργού την ώρα που οι πολίτες αποδοκιμάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ για την αντιπολιτευτική του τακτική.

Χαρακτηριστικά είναι τα δεδομένα που προκύπτουν κατά την ανάγνωση των στοιχείων στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, όπου η Νέα Δημοκρατία με 39,3% (έσπασε όλα τα κοντέρ η Marc) διατηρεί ισχυρό προβάδισμα 16,6 (κύριοι δημοσκόποι να σας υπενθυμίσω ότι τον Ιανουάριο είχατε δώσει την ψαλίδα στο 18,6%. Για κάντε μία προσπάθεια ακόμα) ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος συγκεντρώνει 22,7%. Χωρίς την αναγωγή επί των εγκύρων, η διαφορά είναι στο 15,4%, με τη ΝΔ να συγκεντρώνει ποσοστό 36,4%, έναντι 21% του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα στην «μάχη» μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα για καταλληλότερος πρωθυπουργός, με τον κ. Μητσοτάκη να συγκεντρώνει ποσοστό 51,3% (ντροπή κύριοι υποτιμάτε τον Μωυσή με τέτοιο ποσοστό) έναντι 22% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, η αξιωματική αντιπολίτευση φαίνεται πως «πληρώνει» δημοσκοπικά τις επιλογές, της αφού το 77,3% κρίνει αρνητικά την έως τώρα τακτική της, την ώρα μάλιστα που το 53,4% των πολιτών κρίνει θετικά το έργο της κυβέρνησης.

Δημοσκόπηση Marc: Μεγάλη πτώση της ΝΔ και μικρή άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ

ΥΓ. Λέτε να ήθελαν να διορθώσουν το λάθος του προηγούμενου μήνα που έδειξαν μεγάλη πτώση και μπορεί…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X