Πολιτική

Έκανε πίσω η Μενδώνη: Ακύρωσε χορηγία από εμπλεκόμενο στο βιασμό της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη

Έκανε πίσω η Μενδώνη: Ακύρωσε χορηγία από εμπλεκόμενο στο βιασμό της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η αποκάλυψη πως στο Δ.Σ. του κοινωφελούς Ιδρύματος «International Foundation For Greece» για την ανέγερση νέου αρχαιολογικού μουσείου Δήλου είναι ο 27χρονος που εμπλέκεται στο βιασμό της 24χρονης σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, προκάλεσε σάλο. Και τελικά η Λίνα Μενδώνη αναγκάστηκε σε υπαναχώρηση.

Το απόγευμα της Τρίτης (18.01.2022) και αφού είχε ήδη βγάλει ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ με την οποία την καλούσε να κάνει το… αυτονόητο, η Λίνα Μενδώνη ακύρωσε τη χορηγία για το Μουσείο στη Δήλο.

Η έγκριση της δωρεάς υπογράφηκε στις 24 Δεκεμβρίου, ενώ δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια στις Ιανουαρίου, τέσσερις μέρες μετά τον βιασμό.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Πολιτισμού με μία λιτή και καθυστερημένη ανακοίνωση αναφέρει: «Σε απάντηση της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημερώνει ότι:

Η απόφαση 626312 «Έγκριση εκπόνησης στρατηγικού σχεδίου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης του Αρχαιολογικού Χώρου Δήλου και Μελέτης για την ανέγερση του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Δήλου, με δαπάνη του Κοινωφελούς Ιδρύματος «International Foundation for Greece», προς το σκοπό δωρεάς της προς το Ελληνικό Δημόσιο» (ΦΕΚ Β 6387/31.12.2021) έχει ήδη ανακληθεί. Αναμένεται η δημοσίευση της ανακλητικής πράξης στο ΦΕΚ».

Νωρίτερα η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου κάλεσε την υπουργό Πολιτισμού να ανακαλέσει την απόφαση αποδοχής της χορηγίας και να διακόψει κάθε είδους συνεργασία με το εν λόγω Ίδρυμα, μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X