Πολιτική

Εκδήλωση Ομπρέλας: Από την έφοδο των μπολσεβίκων στα χειμερινά ανάκτορα στην έφοδο για κατάληψη της Κουμουνδούρου

Εκδήλωση Ομπρέλας: Από  την έφοδο των μπολσεβίκων στα χειμερινά ανάκτορα στην έφοδο για κατάληψη της Κουμουνδούρου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μπορεί να άνοιξε το παράθυρο για την αποχώρηση από το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με όσα είπε στην εκδήλωση της εφημερίδας “Εποχή”. Ωστόσο την παράσταση έκλεψε άλλος παριστάμενος.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.  Μόνο ταυτίζουσες δεν ήταν οι απόψεις που ακούστηκαν χθες στην εκδήλωση με τίτλο: «Η ανανεωτική και ριζοσπαστική Αριστερά απέναντι στις προκλήσεις των καιρών», στην οποία συμμετείχαν σχεδόν αποκλειστικά στελέχη της Ομπρέλας.

Οι τοποθετήσεις δεν είχαν καμία μεταξύ τους επαφή και όσοι παρακολούθησαν διαδικτυακά τα όσα ειπώθηκαν μάλλον τους έπιασε πονοκέφαλος.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μίλησε ουσιαστικά για αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ, η Σία Αναγνωστοπούλου τόνισε πως θα παραμείνει στις τάξεις του κόμματος όσο υπάρχει ακόμα στον τίτλο του οι λέξεις «Αριστερή» και «Ριζοσπαστική», ενώ ο συγγραφέας Κωστής Παπαϊωάννου και ο δικηγόρος Βασίλης Παπαστεργίου αναλώθηκαν κυρίως σε κάτι ανέξοδες αριστεροσύνες, απ’ αυτές που δεν καταλήγουν πουθενά.

Η τοποθέτηση του αδελφού του Δημήτρη Τζανακόπουλου και καθηγητή Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου στην Οξφόρδη, Αντώνης Τζανακόπουλος, ήταν τέτοια που θύμιζε περισσότερο ναρκισσιστικό παραλήρημα, ενώ ένας άλλος ρώτησε «πού είναι η Αχτσιόγλου».

Την παράσταση, ωστόσο, όπως προαναφέραμε έκλεψε ένας άλλος κύριος που έλαβε τον λόγο και μίλησε (ως θεματοφύλακας της Αριστερας;) για… κατάληψη στην Κουμουνδούρου. Αφού ξεκαθάρισε ότι δεν είναι «συμμαχικός», τόνισε: «Να πάμε να καταλάβουμε τα γραφεία του κόμματος σύντροφοι και να γίνει αυτό πολιτικό γεγονός στην Ελλάδα. Δεν λύνεται αλλιώς το ζήτημα. Δεν μπορούμε να παραδώσουμε αυτά που έχουμε δώσει μέχρι σήμερα έτσι, αμαχητί».

Να υπενθυμίσουμε πως σαν σήμερα 7 Νοεμβρίου έγινε η έφοδος των Μπολσεβίκων στα χειμερινά ανάκτορα, επέτειος που φαίνεται πως μία μέρα νωρίτερα ενέπνευσε τον κύριο που ζήτησε την κατάληψη του…ανακτόρου του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο 02:03:23” του βίντεο:

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X