Επιλογές

Εκλογές 2019: Στον αέρα το debate της 1ης Ιουλίου

Εκλογές 2019: Στον αέρα το debate της 1ης Ιουλίου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Όλα του debate δύσκολα, προέκυψε και η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ.

Ενώ τα κόμματα συζητούσαν για τους όρους διεξαγωγής του debate, προέκυψε κώλυμα του Αλέξη Τσίπρα. Στις 30 Ιουνίου ορίστηκε η έκτακτη Σύνοδος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εκλογή νέου προέδρου της Κομισιόν.

Η Σύνοδος μπορεί να πάει μέχρι τα ξημερώματα της 1ης Ιουλίου οπότε δεν είναι σαφές πότε ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει στην Ελλάδα.

Αυτήν τη στιγμή οι εκπρόσωποι των κομμάτων βρίσκονται σε διαβουλεύσεις για την ανεύρεση νέας ημερομηνίας. Το πρόβλημα περιπλέκεται από το ότι με βάση τη διεξαγωγή του debate την 1η Ιουλίου, οι πολιτικοί αρχηγοί είχαν ήδη κανονίσει το πρόγραμμα των ομιλιών τους.

Η επικρατέστερη ημερομηνία για το debate είναι η 26η Ιουνίου, χωρίς, ωστόσο, έως αυτή τη στιγμή να έχουν συμφωνήσει όλα τα κόμματα.

Η απάντηση Τσίπρα για το debate

Ο Αλέξης Τσίπρας ρωτήθηκε σχετικά με το debate αλλά δεν θέλησε να απαντήσει σαφώς στο αν η τηλεμαχία θα αναβληθεί ή όχι. “Μπορεί να βγω με Skype από τις Βρυξέλλες” είπε ο πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας τη θέση του πως το debate θα είναι παράλληλοι μονόλογοι, γιατί οι αντίπαλοί του δεν θέλουν τον διάλογο.

Ωστόσο, σημείωσε πως οι όποιες αποφάσεις ληφθούν, θα ληφθούν από τη διακομματική Επιτροπή, αφού εκείνη θα κληθεί να λύσει το γόρδιο δεσμό, στο βαθμό που δεν θα μπορεί εκείνος να είναι εγκαίρως πίσω στην Αθήνα. Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι οι διαπραγματεύσεις στη Σύνοδο της 30ης Ιουνίου θα κρατήσουν πολύ αφού δεν θα υπάρχει άλλος χρόνος για να αποφασιστούν τα νέα πρόσωπα στην ηγεσία της ΕΕ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X