Πολιτική

Εκτεθειμένος ο Κυριάκος Πιερρακάκης με την παρακολούθηση της Αρτέμιδος Σίφορντ

Εκτεθειμένος ο Κυριάκος Πιερρακάκης με την παρακολούθηση της Αρτέμιδος Σίφορντ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Να απαντήσει στα ερωτήματα της έρευνας καλεί τον Κυριάκο Πιερρακάκη ο δημοσιογράφος των Reporters United Θοδωρής Χονδρόγιαννος, σχολιάζοντας την γενικόλογη – όπως την χαρακτηρίζει – απάντηση του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης σχετικά με τις νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Χονδρόγιαννος σημειώνει ότι πριν το σχετικό δημοσίευμα είχαν αποσταλεί – όπως άλλωστε ορίζει η δημοσιογραφική δεοντολογία – αναλυτικές ερωτήσεις στον Πιερρακάκη, ωστόσο ο υπουργός της ΝΔ ούτε αμφισβήτησε, ούτε διέψευσε τα τεκμήρια, με τον ίδιο να μην απαντά καν στο αίτημα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών και των Reporters United δύο πρόσωπα είχαν την αποστολή να ενημερώνουν σε πρώτο χρόνο τον Πιερρακάκη και τον επιχειρηματία Γιάννη Λαβράνο για το τι έλεγε η Άρτεμις Σίφορντ για την παρακολούθησή της από ΕΥΠ και Predator στην εκδήλωση του inside story για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Πρόκειται για τον Στάθη Χαϊκάλη, δημοσιογράφο και ιδιοκτήτη της εταιρείας Communication Effect, και τον δημοσιογράφο Νίκο Μουμούρη, δημοσιογράφο μετακλητό υπάλληλο στο υπουργικό γραφείο του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης από το 2019 έως και το 2021.

Να σημειωθεί παράλληλα ότι ότι ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης, που επίσης είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από ΕΥΠ και Predator, αποκάλυψε ότι υπάρχουν φωτογραφικά ντοκουμέντα, που επιβεβαιώνουν ότι ο Χαϊκάλης έστελνε σε Πιερρακάκη και Λαβράνο μηνύματα για το τι έλεγε η Άρτεμις Σίφορντ στην εκδήλωση για το σκάνδαλο των υποκλοπών, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του ο Νίκος Σβέρκος.

Ο Πιερρακάκης αντί να απαντήσει για το «βαθύ λαρύγγι»… ανακάλυψε νέο «Μάτι» αφού σχολιάζοντας το δημοσίευμα με ανάρτηση στο Facebook χαρακτήρισε τις αποκαλύψεις ευφάνταστα σενάρια όπως εκείνα «που ήθελαν την οικογένεια μου να έχει διασωθεί με χρήση… παράνομου λογισμικού από την τραγωδία στο Μάτι και σειρά άλλων αντίστοιχων ιστοριών επί μήνες, ήρθε ακόμη ένα δημοσίευμα ανάλογης «σοβαρότητας» από το ίδιο μέσο».

Ο Θοδωρής Χονδρόγιαννος στην ανάρτησή του υπογραμμίζει ότι «μετά τη δημοσίευση, ο υπουργός προχώρησε σε μια γενικόλογη απάντηση περί «στόχευσης», χωρίς να αμφισβητήσει ούτε ένα γεγονός και τεκμήριο του ρεπορτάζ μας, μάλλον συγχέοντας την έννοια της στόχευσης με τη λογοδοσία του ως δημοσίου προσώπου σε κυβερνητικό αξίωμα».

Και τονίζει ότι «ακόμα αναμένουμε τις απαντήσεις του στα ερωτήματά μας, ιδιαίτερα στο ποια είναι η σχέση του με τον επιχειρηματία Γιάννη Λαβράνο, το όνομα του οποίου εμπλέκεται στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. Αν δεν φοβάται, όπως διαμηνύει, θα ανταποκριθεί. Επιλέγοντας το φως της αλήθειας, παρά τη σκοτεινή πρακτική της σιωπής, όπως ο ίδιος αναφέρει».

Αναλυτικά η ανάρτηση του δημοσιογράφου των Reporters United

«Πριν τη δημοσίευση του νέου ρεπορτάζ μας για το σκάνδαλο των υποκλοπών, στείλαμε αναλυτικές ερωτήσεις προς τον κ. Πιερρακάκη, όπως κάνουμε πάντα, στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Δεν απάντησε ποτέ. Ούτε αμφισβήτησε ούτε διέψευσε τα τεκμήριά μας. 

Μετά τη δημοσίευση, ο υπουργός προχώρησε σε μια γενικόλογη απάντηση περί «στόχευσης», χωρίς να αμφισβητήσει ούτε ένα γεγονός και τεκμήριο του ρεπορτάζ μας, μάλλον συγχέοντας την έννοια της στόχευσης με τη λογοδοσία του ως δημοσίου προσώπου σε κυβερνητικό αξίωμα.

Καλόπιστα, έκανα το παρακάτω σχόλιο στη σχετική τοποθέτηση του κ. Πιερρακάκη, καθώς ακόμα αναμένουμε τις απαντήσεις του στα ερωτήματά μας, ιδιαίτερα στο ποια είναι η σχέση του με τον επιχειρηματία Γιάννη Λαβράνο, το όνομα του οποίου εμπλέκεται στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. Αν δεν φοβάται, όπως διαμηνύει, θα ανταποκριθεί. Επιλέγοντας το φως της αλήθειας, παρά τη σκοτεινή πρακτική της σιωπής, όπως ο ίδιος αναφέρει».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X