Πολιτική

Ελληνοτουρκικά: Στην Αθήνα ο Τούρκος πρόεδρος για επίσκεψη – αστραπή

Ελληνοτουρκικά: Στην Αθήνα ο Τούρκος πρόεδρος για επίσκεψη – αστραπή
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ελληνοτουρκικά: Έφτασε μισή ώρα νωρίτερα περίπου ο Τούρκος πρόεδρος
Το αεροσκάφος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει προσγειωθεί στο Ελευθέριος Βενιζέλος.Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας φτάνει στην Αθήνα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Προσγειώνεται το αεροσκάφος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Ελ. Βενιζέλος με τον Τούρκο πρόεδρο να ξεκινά έναν μαραθώνιο συναντήσεων και επαφών.

Ο Ταγίπ Ερντογάν, θα έχει συνάντηση στις 11.30 με την ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και στη συνέχεια, στις 12:15 θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του 5ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας.

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός και ο κ. Ερντογάν θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο.

Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας της Ολομέλειας του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας.

Ανάμεσα στις συμφωνίες που συζητούν οι δύο πλευρές περιλαμβάνεται η καλύτερη συνεργασία για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών, η χορήγηση βίζας σε Τούρκους για να επισκέπτονται νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και η Γέφυρα Φιλίας Ελλάδας – Τουρκίας στους Κήπους Έβρου, η κατασκευή δηλαδή δεύτερης διασυνοριακής οδικής γέφυρας Κήπων – Υψάλων, πολύ πιο σύγχρονης και λειτουργικής. Επίσης, η συμφωνία για την ανταλλαγή ενέργειας μεταξύ των δύο κρατών, με την κατασκευή δεύτερης διασύνδεσης υπερυψηλής τάσης με την Τουρκία, και η συμφωνία στην Πολιτική Προστασία, ώστε να ενεργοποιείται στο εξής πιο γρήγορα και αποτελεσματικά η αρωγή με μέσα και ανθρώπινο δυναμικό από τη μία χώρα στην άλλη σε περίπτωση μεγάλου σεισμού, πυρκαγιάς ή οποιασδήποτε φυσικής καταστροφής.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X