Κοινωνία

ΕΟΠΥΥ: Μεθοδεύσεις και σκιές για να γλιτώσει ο σύζυγος της Ράικου!

ΕΟΠΥΥ: Μεθοδεύσεις και σκιές για να γλιτώσει ο σύζυγος της Ράικου!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πιο συγκεκριμένα, χθες εκδικαζόταν στην επιτροπή ενστάσεων του ΕΟΠΥΥ η ένσταση γιατρού ο οποίος είναι σύζυγος της Ελένης Ράικου και είχε βρεθεί -όντας στις λίστες της Novartis- να διενεργεί καταχρηστική συνταγογράφηση σε σκευάσματα διατροφής και άλλο υγειονομικό υλικό, κάνοντας χρήση της ιδιότητάς του ως στρατιωτικός γιατρός, χωρίς να έχει δει σχεδόν κανέναν ασθενή στο στρατιωτικό νοσοκομείο ή στα ιδρύματα όπου ήταν αυτοί οι χρονίως πάσχοντες.

Η Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΥΠΕΔΥΦΚΑ) [πηγή: Protagon.gr] τού επέβαλε πρόστιμο 1,4 εκατ. ευρώ και ο γιατρός έκανε ένσταση με την αιτιολογία ότι είναι σε εκκρεμότητα και το ποινικό σκέλος της υπόθεσης.

Ωστόσο, όπως τονίζει στην ΑΥΓΗ ο πρώην αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Τάκης Γεωργακόπουλος, σύμφωνα με τον νόμο, αυτό δεν επηρεάζει την εξέλιξη μιας διοικητικής διαδικασίας. Αν είναι σε εκκρεμότητα η ποινική διαδικασία, εξετάζονται ξεχωριστά, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα.

Ομως, με αυτή τη δικαιολογία η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ Θεανώ Καρποδίνη πιέζει τους δύο διοικητικούς που μετέχουν στην τριμελή επιτροπή εκδίκασης ενστάσεων να πάνε στα… μαλακά τον εν λόγω γιατρό. Επίσης, ο Τ. Γεωργακόπουλος προσθέτει ότι η επιτροπή αυτή είχε ως μέλος της και έναν δικηγόρο του ΕΟΠΥΥ, αλλά η Θ. Καρποδίνη και η κυβέρνηση άλλαξαν τον νόμο για τη σύνθεση της επιτροπής ενστάσεων και πέταξαν έξω τον εκπρόσωπο της Νομικής Υπηρεσίας. Κατά συνέπεια, τώρα μετέχουν η ίδια η διοικήτρια, ένας διευθυντής της ΥΠΕΔΥΦΚΑ και ένας διοικητικός διευθυντής. Μάλιστα, την τελευταία θέση έχει ο Κ. Μπαρούς, ο οποίος, αν και γενικός διευθυντής, μετέχει και στο Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ!

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X