Θέμα

Φώφη Γεννηματά: Στη Μητρόπολη Αθηνών η σορός της – Εθνικό πένθος στη μνήμη της

Φώφη Γεννηματά: Στη Μητρόπολη Αθηνών η σορός της – Εθνικό πένθος στη μνήμη της
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Λίγο μετά τις 8 το πρωί της Τετάρτης (27.10.2021), έφτασε η σορός της Φώφης Γεννηματά στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα και θα ακολουθήσει η κηδεία της πολιτικού.

Το φέρετρο της Φώφης Γεννηματά ήταν σκεπασμένο με τρεις σημαίες: την ελληνική, τη σημαία του ΠΑΣΟΚ και εκείνη του Κινήματος Αλλαγής. Έδωσε λυσσαλέα μάχη με τον καρκίνο. Από το 2008 όταν πρωτοεμφανίστηκε ο καρκίνος στο στήθος έως το πρωί της 25ης Οκτωβρίου, όταν στο δωμάτιο του 10ου ορόφου του Ευαγγελισμού άφησε την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 56 ετών.

Η Φώφη Γεννηματά κηδεύεται ως ενεργεία υπουργός και την ημέρα της κηδείας της κηρύχθηκε εθνικό πένθος. Το λαϊκό προσκύνημα θα διαρκέσει μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι όταν, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, θα αρχίσει η εξόδιος ακολουθία, στην οποία θα παραστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, οι πολιτικοί αρχηγοί, υπουργοί και φυσικά οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής.

Οι επικήδειοι θα είναι λίγοι και σύντομοι. Θα τους εκφωνήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο γιος, Γιώργος Γεννηματάς Τσούνης.

Μετά την κηδεία, πιθανότατα πεζή, η πομπή θα ξεκινήσει από τη Μητρόπολη για το Α’ Νεκροταφείο, όπου η Φώφη Γεννηματά θα ταφεί στο ίδιο μνήμα όπου είχε ταφεί και ο πατέρας της, Γιώργος Γεννηματάς.

Η οικογένεια της Φώφης Γεννηματά έχει ζητήσει αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές στο Χαμόγελο του Παιδιού και την Κιβωτό του Κόσμου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X