Πολιτική

Γ. Ραγκούσης: Ο Μητσοτάκης να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και να παραιτηθεί

Γ. Ραγκούσης: Ο Μητσοτάκης να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και να παραιτηθεί
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ως το μεγαλύτερο θεσμικό και πολιτικό σκάνδαλο της μεταπολίτευσης, χαρακτήρισε το σκάνδαλο των υποκλοπών ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Ραγκούσης.

Ο ίδιος έκανε λόγο για προσπάθεια χειραγώγησης του τρίτου σε μέγεθος κόμματος της Βουλής, εκτιμώντας ότι ο κ. Μητσοτάκης «δεν κρατούσε μόνο για τον εαυτό του τις πληροφορίες από την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, τις οποίες μοιραζόταν με τρίτους».

Ο κ. Ραγκούσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μετά τις «συγκλονιστικές αποκαλύψεις», επεδίωξε τη «συγκάλυψη», χαρακτηρίζοντας τις αλλαγές που προβλέπει η συζητούμενη ΠΝΠ «για τα σκουπίδια της ιστορίας»

«Χρησιμοποιείτε το απόρρητο και ευτελίζετε την εξεταστική επιτροπή, διότι είστε ένοχοι. Ευτελίζεστε ως παράταξη, εντός και εκτός Ελλάδας, και προκαλείστε από όλους, που σας κατηγορούν ότι είστε του κοινού ποινικού δικαίου λαμόγια.. Και ενώ έχετε τη δυνατότητα να πείτε σε μας, να τα χαρτιά, να γιατί παρακολουθούσαμε τους Ανδρουλάκη, Κουκάκη και Σπίρτζη.. Δεν τολμάτε, διότι είστε ένοχοι», τόνισε ο κ. Ραγκούσης, καλώντας την κυβέρνηση να ζητήσει – μέσω του προέδρου της Βουλής – τη γνώμη της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής για το εάν οι μάρτυρες, που καλούνται στην εξεταστική επιτροπή, μπορούν να επικαλούνται το απόρρητο ή όχι.

Κλείνοντας, τόνισε πως «ο δρόμος της κάθαρσης δεν είναι άλλος από την ανάληψη της αντικειμενικής και πολιτικής ευθύνης, αντικειμενικής και υποκειμενικής ευθύνης, που έχει ένας και μοναδικός και πολιτικός και διοικητικός προϊστάμενος της ΕΥΠ για αυτές τις παράνομες παρακολουθήσεις, δεν είναι άλλος από το Κ. Μητσοτάκη και την παραίτησή του»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X