Πολιτική

Γαβριήλ Σακελλαρίδης- Νέα Αριστερά: Η υποψηφιότητα στο ευρωψηφοδέλτιο

Γαβριήλ Σακελλαρίδης- Νέα Αριστερά: Η υποψηφιότητα στο ευρωψηφοδέλτιο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η επιστροφή του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στην ενεργό πολιτική δράση (από το 2015) και η ένταξή του στη Νέα Αριστερά δεν αποτέλεσε έκπληξη για όσους παρατηρήσαν τις κινήσεις του το τελευταίο διάστημα και λάμβαναν υπόψη την στήριξή του στην Έφη Αχτσιόγλου στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

Χθες ανακοινώθηκε και επίσημα η σύμπραξή του με το νεότευκτο κόμμα από τον Αλέξη Χαρίτση, αναλαμβάνοντας το ρόλο του διευθυντή πολιτικού σχεδιασμού, ένα ρόλο πρώτης γραμμής, με συμμετοχή στις αποφάσεις και στη διαμόρφωση του φορέα ώστε να προετοιμαστεί για τη συμμετοχή του στις Ευρωεκλογές.

Και με το «καλημέρα» πέφτει στα βαθιά, καθώς η πρώτη πρόκληση που καλείται να φέρει εις πέρας, είναι η οργάνωση της πανελλαδικής συνδιάσκεψης, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο (2-3 Μαρτίου).

 

Η αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και η στήριξη στην Αχτσιόγλου

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης αποχώρησε από την ενεργό πολιτική το 2015 και αν και στην πορεία υπήρξαν προτάσεις για επιστροφή του, ο ίδιος προτιμούσε να παραμένει εκτός του πολιτικού χώρου.

Τον Μάιο του 2023 ανακοίνωσε ότι στηρίζει και ψηφίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, μία δήλωση που εκλήφθηκε ως μήνυμα επιστροφής του στην ενεργό δράση. Στη συνέχεια στήριξε ανοιχτά την υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θόρυβο προκάλεσε και το δείπνο με τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα σε ταβέρνα της Νέας Σμύρνης, σε μία κρίσιμη στιγμή καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετρούσε το χρόνο αντίστροφα για τη διάσπασή του.

Τον Ιανουάριο του ’24 η εμφάνισή του σε εκδήλωση της Νέας Αριστεράς στη Νέα Σμύρνη επισφράγισε την επιστροφή του. Την Τετάρτη το απόγευμα, η αγκαλιά του Αλέξη Χαρίτση άνοιξε για να τον δεχτεί στο νέο φορέα της Νέας Αριστεράς, ενώ οι δύο άνδρες διατηρούν φιλία χρόνων και έχουν συμπορευθεί πολιτικά και στο απώτερο παρελθόν.

Εύλογα διατηρούσαν πάντα ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας, ενώ το θέμα της επιστροφής Σακελλαρίδη στην ενεργό πολιτική δράση παρέμενε πάντα ανοιχτό. Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης πήρε τη σκυτάλη από τον Κωστή Καρπόζηλο, ο οποίος πλέον αναλαμβάνει τη θέση του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Αριστεράς.

Η συνάντηση Χαρίτση – Σακελλαρίδη και η αναγγελία

Η συνάντηση του προέδρου της Νέας Αριστεράς Αλέξη Χαρίτση με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη στη Βουλή διάρκεσε περίπου μισή ώρα. Στη συνέχεια προχώρησαν σε κοινές δηλώσεις για την πολιτική τους συμπόρευση εφεξής, μέσα σε κλίμα φόρτισης και συγκίνησης.

«Με μεγάλη χαρά καλωσορίζω στη Νέα Αριστερά τον φίλο και σύντροφο Γαβριήλ Σακελλαρίδη», δήλωσε ο κ. Χαρίτσης και συνέχισε: «Είμαστε εδώ για να ανταποκριθούμε στην μεγάλη ευθύνη η Νέα Αριστερά να αποτελέσει την πειστική και αξιόπιστη εναλλακτική διέξοδο που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία. Τώρα είναι η ώρα της συνένωσης δυνάμεων.

Τώρα είναι η ώρα της ενεργού συμμετοχής. Όπως συμφωνήσαμε, ο Γαβριήλ μπαίνει στην πρώτη γραμμή, αναλαμβάνοντας τον κρίσιμο ρόλο του Υπεύθυνου Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Αριστεράς. Γαβριήλ, καλώς ήρθες!».

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης πήρε το λόγο λέγοντας: «Νιώθω εξαιρετικά χαρούμενος που επιστρέφω στο πολιτικό μου σπίτι μετά από πολλά χρόνια απουσίας. Είναι κάτι που θεωρώ χρέος μου να το πράξω τώρα, την στιγμή που ο χώρος βρίσκεται συνολικά σε κρίση».

Παράλληλα, απεύθυνε κάλεσμα τονίζοντας «Θα ήθελα να καλέσω και εγώ από την πλευρά μου όλους και όλες που έχουν απογοητευτεί από την πολιτική, που έχουν αποτραβηχτεί, να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας. Το ίδιο και όσους και όσες παρακολουθούν με ανησυχία, από τη μια, την κυριαρχία της κυβέρνησης και με απογοήτευση, από την άλλη, την απαξίωση της Αριστεράς.

Η Νέα Αριστερά θέλει και μπορεί να σηκώσει το βάρος που αναλογεί σε μια ολόκληρη παράταξη, και αυτό θα κάνουμε. Να δώσουμε απαντήσεις στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, να προσφέρουμε λύσεις, να ανοίξουμε νέους δρόμους».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, δεν θέλησαν να σχολιάσουν κάτι για όσα συμβαίνουν και ταλανίζουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τόσο ο Αλέξης Χαρίτσης όσο και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης απέφυγαν να απαντήσουν ευθέως αν θα ενταχθεί στο ευρωψηφοδέλτιο ο δεύτερος, αρκέστηκαν σε αόριστες απαντήσεις. «Θα έχουμε πολύ χρόνο να τα δούμε στον καιρό τους» είπε ο Αλέξης Χαρίτσης, «Προχωράμε με πολλή δουλειά» ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Η σύσταση του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Αριστεράς θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Μάρτιο, ενώ όπως διαρρέεται, θεωρείται βέβαιη η υποψηφιότητα Σακελλαρίδη για τις Ευρωεκλογές, παρότι ακόμη δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X