Παρασκήνιο

Η αριθμητική του Μεγάρου Μαξίμου και των κομμάτων

Η αριθμητική του Μεγάρου Μαξίμου  και των κομμάτων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η αριθμητική στις δόξες της. Σε ασκήσεις αριθμητικής επιδίδονται όλα τα κόμματα και πολύ περισσότερο το Μέγαρο Μαξίμου. Στην κυβέρνηση οι αρμόδιοι… μαθηματικοί μετράνε και ξαναμετράνε τις ψήφους των βουλευτών που θα ψηφίσουν την συμφωνία των Πρεσπών  και προσπαθούν να μην δείχνουν την χαρά τους προκειμένου να μην προκαλέσουν τους άμεσα ενδιαφερόμενους…

Όπως δείχνουν όλα και με βάση τις δηλώσεις βουλευτών η συμφωνία αναμένεται να περάσει τουλάχιστον με 153 ψήφους. Πιο συγκεκριμένα υπερ τάσσονται  οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η Ελενα Κουντουρά, η Κατερίνα Παπακώστα, ο Θανάση Παπαχριστόπουλος, ο Σπύρος Δανέλλης ο Σταύρος Θεοδωράκης , ο Γιώργος Μαυρωτάς, ο Σπύρος Λυκούδης και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος μάλιστα διαγράφτηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΙΝΑΛ, γιατί κατήγγειλε ότι το κόμμα του  έδινε  την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας προκειμένου να καταψηφίσει την συμφωνία.

Οσο για την ψηφοφορία όλα δείχνουν ότι μπορεί να γίνει ακόμα και την επόμενη Παρασκευή. Αν όχι το αργότερο η ψηφοφορία θα διεξαχθεί την ερχόμενη  Δευτέρα. Πάντως,  η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια που δίνει ο κανονισμός της Βουλής. Κι΄ αυτό για να μην έχει μουρμούρες από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν συζητήθηκε αρκετά το θέμα.

Γιώργος Χρηστάκης

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος θα πάει στο… Ποτάμι

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X