Πολιτική

Η Ελλάδα βομβάρδισε 3 τουρκικά υποβρύχια με Sonar

Η Ελλάδα βομβάρδισε 3 τουρκικά υποβρύχια με Sonar
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τρία τουρκικά υποβρύχια βομβάρδισε το ελληνικό πολεμικό ναυτικό. Ο βομβαρδισμός έγινε με sonar, που σημαίνει ότι έγινε μία εικονική ναυμαχία. Αν ήταν αληθινή τώρα τα τρία τουρκικά υποβρύχια θα βρίσκονταν στο βυθό του Αιγαίου.

Το πολεμικό επεισόδιο έλαβε χώρα κατά τις πρώτες ημέρες εξόδου του Oruc Reis. Τότε τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης έπαιζαν εικόνες σύμφωνα με τις οποίες τα τουρκικά κατασκοπευτικά κατόρθωσαν να εντοπίσουν τα αόρατα υποβρύχια κλάσης Παπανικολής. Βεβαίως πολλοί ευθύμησαν με αυτούς τους ισχυρισμούς των Τούρκων ιδιαίτερα στο Πολεμικό Ναυτικό.

Κατά την τρίτη έξοδο όταν το Oruc Reis και τα συνοδευτικά του πήραν ρότα για την περιοχή δυνητικής κυριαρχίας της Ελλάδας δηλαδή τη θαλάσσια περιοχή κάτω των 12 ναυτικών μιλίων από τις ακτές του Καστελλόριζου, κινητοποιήθηκαν όλες οι δυνάμεις ανθυποβρυχιακού πολέμου. Εντόπισαν τουλάχιστον τρία από τα τουρκικά υποβρύχια τα οποία βομβάρδισαν με σόναρ. Είναι το συνθηματικό της «εικονικής ναυμαχίας» που στέλνει μήνυμα για το τι θα επακολουθήσει σε συνθήκες μάχης.

Τουρκικά drone στο Αιγαίο

Οι Τούρκοι έχουν επιχειρήσει τρεις φορές να προκαλέσουν με drones τύπου Bayraktar ΤΒ2 στο Αιγαίο πριν από τη νέα κρίση με το Oruc Reis ωστόσο χωρίς επιτυχία. Μετά την έξοδο του τουρκικού ερευνητικού επιχείρησαν μόλις στις 20 Οκτωβρίου πάντα όμως ενάμισι μίλι πιο μέσα από τα σύνορα του ελληνικού FIR. Προσπαθούσαν να βρουν κινήσεις ελληνικών υποβρυχίων αλλά… φευ. Το βασικό τους μειονέκτημα είναι ότι δεν έχουν τις αυξημένες δυνατότητες που θα ήθελαν οι Τούρκοι.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X