Πολιτική

Ηλεκτροσόκ στο Μαξίμου από την απόφαση της ΔΕΗ για διπλασιασμό της παραγωγής λιγνίτη

Ηλεκτροσόκ στο Μαξίμου από την απόφαση της ΔΕΗ για διπλασιασμό της παραγωγής λιγνίτη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πολλές φορές η αντιπολίτευση έχει κατηγορήσει την κυβέρνηση πως βιάστηκε να προχωρήσει στην απολιγνιτοποίηση. Αλλά η εκείνη με… μπροστάρη τον ίδιο τον πρωθυπουργό, την έκαναν… σημαία και μάλιστα υπέγραψαν και ομολογιακό δάνειο – μαμούθ με ρήτρα άνθρακα.

Τι κι αν η αντιπολίτευση και ειδικοί και φορείς κατηγόρησαν την κυβέρνηση πως η απόφασή της αυτή συνδεόταν με την ακρίβεια, την ενεργειακή κρίση και τα μπλακάουτ; Το Μαξίμου είχε καθορίσει την επικοινωνιακή πολιτική του: όποιος υποστήριζε ότι ο λιγνίτης θα έδινε λύσεις στην ακρίβεια και την ενεργειακή επάρκεια, διέδιδε «θεωρίες συνωμοσίας».

Σύμφωνα με την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο λιγνίτης είναι πανάκριβος, ρυπογόνος, ανεπαρκής, άχρηστος και όσοι υποστήριζαν την άμεση επανέναρξη της λιγνιτικής παραγωγής ρεύματος, ήταν «ψεκασμένοι» και εξυπηρετούσαν «συμφέροντα».

Όταν λοιπόν το πρωί έμαθαν στο Μέγαρο Μαξίμου το έκτακτο σχέδιο της ΔΕΗ για τη διασφάλισης της ομαλής τροφοδοσίας της χώρας σε ηλεκτρισμό, ψάχνουν τρόπο να το… διαχειριστούν. Γιατί η ΔΕΗ έχει αποφασίσει τον διπλασιασμό της παραγωγής λιγνίτη!

Και δεν κρύβουν τον εκνευρισμό τους για τη διαρροή του σχεδίου στην οικονομική Καθημερινή, η οποία τους… έπιασε στον ύπνο! Και δεν τους αφορά μόνο το πολιτικό κόστος από την απόφαση που καταρρίπτει τους κυβερνητικούς χειρισμούς, αλλά κυρίως τους νοιάζει η ενδεχόμενη έρευνα για απόδοση ευθυνών που θεωρείται βέβαιο ότι η αντιπολίτευση θα επιδιώξει.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X