Πολιτική

Ισχυρό ράπισμα Μόσιαλου στον Άδωνι Γεωργιάδη

Ισχυρό ράπισμα Μόσιαλου στον Άδωνι Γεωργιάδη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης έσπευσε να υιοθετήσει και να προμοτάρει στο Twitter ρεπορτάζ ιστοσελίδας που παρουσίαζε τις τιμές των rapid και των PCR test σε διάφορες χώρες για να υποστηρίξει το αφήγημά του ότι η χώρα μας έχει από τα μικρότερα πλαφόν. Μετά την “σφαλιάρα” από  δημοσιογράφο του Bloomberg που τον διέψευσε κατηγορηματικά, σειρά πήρε ο Ηλίας Μόσιαλος.

Στο ρεπορτάζ αναφερόταν, μεταξύ άλλων, ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο τα rapid test κοστίζουν 30 λίρες και δεν χορηγούνται δωρεάν.

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του Κολλεγίου Imperial και της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE) και από το 2020 με απόφαση του Πρωθυπουργού, επίσημος κεντρικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη σε διεθνείς οργανισμούς για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, σε ανάρτησή του στο Facebook απάντησε στον Άδωνι Γεωργιάδη, αποφεύγοντας ωστόσο να τον κατονομάσει.

«Κυκλοφορεί μια νέα λίστα με τιμές PCR και rapid test σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Στη λίστα αναφέρεται ότι τα rapid test κοστίζουν 30 λίρες στην Αγγλία. Δεν ισχύει. Είναι δωρεάν και διανέμονται από τα φαρμακεία μετά από αίτηση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τα PCR test δεν είναι δωρεάν» σχολίασε ο Ηλίας Μόσιαλος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X