Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: 20 νεκροί, δύο αγνοούμενοι και καμία παραίτηση

Κ. Μητσοτάκης: 20 νεκροί, δύο αγνοούμενοι και καμία παραίτηση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Υπάρχουν μεγάλες ευθύνες για το τι δεν κάνατε ως κυβέρνηση και πώς διαχειριστήκατε την κρίση με τις καταστροφικές πλημμύρες, από την προηγούμενη Τετάρτη», δήλωσε κατά την έναρξη της ομιλίας του στη Βουλή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«20 νεκροί και δύο αγνοούμενοι και δυστυχώς καμία παραίτηση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και κατηγόρησε την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, με αφορμή προηγούμενη δήλωσή της, κατά την οποία είχε πει πως «εάν δεν ολοκληρώσω τα αντιπλημμυρικά έργα, τότε θα πάω σπίτι μου».

«Η αρμόδια περιφερειάρχης προσφεύγει στην δικαιοσύνη. Ο πρωθυπουργός έφυγε για την Σουηδία. Ο υπουργός Υποδομών δεν έκρινε σκόπιμο να γυρίσει από την Αμερική. Δεν είστε μόνο ανίκανοι, είστε και ανάλγητοι», είπε ο κ. Μητσοτάκης, στρέφοντας τα «βέλη» του εναντίον του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και λέγοντας πως ο ίδιος ήταν πάντοτε απών από τις μεγάλες φυσικές καταστροφές που έπληξαν τη χώρα.

«Φοβάμαι πως η τραγωδία στη δυτική Αττική δεν είναι το μοναδικό σημάδι ότι η Ελλάδα είναι μια ακυβέρνητη πολιτεία», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης και επέκρινε την κυβέρνηση για τα θέματα ασφάλειας και δημόσιας τάξης, κάνοντας λόγο για «όργιο ανομίας στα Εξάρχεια», ενώ αναφέρθηκε και στο περιστατικό της εισβολής του «Ρουβίκωνα» στο χώρο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Για το κοινωνικό μέρισμα είπε χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση πήρε πολλά από τη μία τσέπη, για να δώσει ελάχιστα στην άλλη». Και πρόσθεσε: «Δουλειά σας είναι να διεκδικείτε μικρότερα πλεονάσματα και όχι να χαίρεστε όταν τα πλεονάσματα είναι μεγαλύτερα από όσο είχατε συμφωνήσει».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X