Πολιτική

Καμπάνια Βέμπερ με ΝΔ στη… βιτρίνα! Στο Ζάππειο απόψε με Μητσοτάκη

Καμπάνια Βέμπερ με ΝΔ στη… βιτρίνα! Στο Ζάππειο απόψε με Μητσοτάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η σημερινή δεν είναι η πρώτη φορά που ο υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν με το χρίσμα του ΕΛΚ, ο Μάνφρεντ Βέμπερ, έρχεται στην Αθήνα. Ο ίδιος έχει έρθει ξανά και ξανά από τότε που μπήκε στην κούρσα για τη διεκδίκηση του χρίσματος του ΕΛΚ, με την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ, τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο Βέμπερ και η Αθήνα

Και σήμερα, ακριβώς έναν μήνα πριν την έναρξη διενέργειας των ευρωεκλογών (γίνονται από τις 23 ως τις 26 Μαϊου), ο κ. Βέμπερ θα βρίσκεται στο Ζάππειο, προκειμένου να μιλήσει στην επίσημη έναρξη της καμπάνιας του, η οποίας τιτλοφορείται «The power of WE». «Η δύναμη του εμείς» ελληνιστί, με τα τελευταία δύο γράμματα να είναι και τα δύο πρώτα του επωνύμου του. Πρόκειται, αν μη τι άλλο, για μια κίνηση που αποτυπώνει και τη θέση της ΝΔ εντός του ΕΛΚ στην παρούσα συγκυρία.

Η εκδήλωση του Ζαππείου αναμένεται να είναι εντυπωσιακή ως προς το σκέλος των οπτικών και των ηχητικών εφέ. Οι πρόβες και οι προετοιμασίες, όλο το προηγούμενο διάστημα, ήταν πυκνές και εντατικές και, όπως λένε από τη ΝΔ, θα πρέπει να αναμένονται «μικρές» εκπλήξεις ως προς το σκέλος της παρουσίασης. Κατά τα άλλα, όμως, δεν θα υπάρχουν πολλές «φιοριτούρες»: τον λόγο θα λάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα προλογίσει τον Μάνφρεντ Βέμπερ, ενώ στη συνέχεια ο Βαυαρός πολιτικός θα ανέβει στο βήμα, προκειμένου να απευθυνθεί, όχι απλώς στο αθηναϊκό ακροατήριό του, αλλά σε ένα πολύ ευρύτερο κοινό, σε όλη την Ευρώπη.

Ο Βέμπερ και οι… δημοσιογράφοι

Ενδεικτικό της εμβέλειας του γεγονότος, άλλωστε, είναι ότι στην Αθήνα θα έρθουν με τον κ. Βέμπερ και πάνω από 25 ξένοι δημοσιογράφοι, από κορυφαία ευρωπαϊκά και παγκόσμια ΜΜΕ, οι οποίοι καλύπτουν την προεκλογική κούρσα στην Ευρώπη. Τόσο οι εκπρόσωποι του ξένου Τύπου, όσο και Έλληνες δημοσιογράφοι, θα ακολουθήσουν, παράλληλα, την εκδρομή των κ. Μητσοτάκη και Βέμπερ στη Νεμέα, όπου θα περιηγηθούν στον Αρχαιολογικό Χώρο, αλλά και σε οινοποιείο της περιοχής, πριν επιστρέψουν στην Αθήνα, για να προετοιμαστούν για την εκδήλωση στο Ζάππειο.

Στην εκδήλωση θα δώσουν το παρών, ακόμα, κεντρικά στελέχη του ΕΛΚ, όπως ο αντιπρόεδρος και υπεύθυνος για την προεκλογική εκστρατεία Ντάρα Μέρφι, στελέχη και η ευρωομάδα της ΝΔ, αλλά και μέλη της νεολαίας του ΕΛΚ που επίσης έρχονται στην Αθήνα. Ο κ. Βέμπερ, εν συνεχεία, θα αναχωρήσει και επόμενοι σταθμοί του είναι η Ισπανία, η Λιθουανία και η Μάλτα, ενώ ήδη με το ListeningTour, όπως ονομάζεται η καμπάνια του, έχει επισκεφθεί 19 χώρες. Με βάση τον υφιστάμενο προγραμματισμό, η καμπάνια του θα κλείσει στο τέλος Μαϊου, στον τόπο καταγωγής του του, τη Βαυαρία.

Ασπίδα Μητσοτάκη σε Βέμπερ

Ο κ. Μητσοτάκης, δε, έσπευσε χθες να υπεραμυνθεί της στενής πολιτικής του σχέσης με τον Μάνφρεντ Βέμπερ (Alpha), τον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας έχει χαρακτηρίσει «ανθέλληνα».

«Είναι ανθέλληνας ο κ. Βέμπερ και είναι φιλέλληνας ο Μαδούρο;», διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος υπογράμμισε ότι ανάχωμα για την άνοδο της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη δεν είναι άλλο από την Κεντροδεξιά. Ο πρόεδρος της ΝΔ, όμως, στάθηκε και σε κάτι ακόμα: ο κ. Βέμπερ ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος αξιωματούχος που, από δημόσιο βήμα, τον περασμένο Μάρτιο, άφησε ανοιχτή τη συζήτηση για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, από το 2020 και μετά, και εφόσον μια νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα δώσει δείγματα μεταρρυθμιστικών προθέσεων και αποκαταστήσει έτσι πλήρως την εμπιστοσύνη εταίρων και αγορών στη χώρα μας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X