Πολιτική

Κασσελάκης: Δικαιούμαστε μια καλύτερη χώρα, το πρώτο μήνυμα πρέπει να σταλεί στις 9 Ιουνίου

Κασσελάκης: Δικαιούμαστε μια καλύτερη χώρα, το πρώτο μήνυμα πρέπει να σταλεί στις 9 Ιουνίου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, έτυχε θερμής υποδοχής την Τετάρτη 8 Μαΐου στην Άρτα, όπου συνομίλησε με φορείς, καταστηματάρχες και κατοίκους στους κεντρικούς δρόμους και στο Επιμελητήριο της πόλης.

Στην αρχή της τοποθέτησής αναφέρθηκε στην πολύτιμη προσφορά της Όλγας Γεροβασίλη, ενώ εξαπέλυσε πυρά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος, κλεισμένος στην αλαζονεία του «γυάλινου πύργου» της «Μαξίμου Α.Ε.», δεν τολμά να ακούσει τους πολίτες και τις αγωνίες τους.

Ο Στ. Κασσελάκης εστίασε στο νέο μοντέλο πολιτικής που κομίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο οποίος έρχεται σε επαφή με τους πολίτες αδιαμεσολάβητα και όχι φιλτραρισμένα.

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έδωσε έμφαση στη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών και τη συνολική καταβαράθρωση του Κράτους Δικαίου στη χώρα μας, ενώ ανέλυσε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα.

«Δεν είναι δυνατόν ένας μεγαλοεπιχειρηματίας με μερίσματα εκατομμυρίων να πληρώνει μικρότερο φόρο εισοδήματος από έναν μισθωτό των 26.000 ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στ. Κασσελάκης επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την κατάργηση της προκαταβολής φόρου αλλά και μείωση της φορολογίας για όσους έχουν εισόδημα κάτω από 200.000 ευρώ (και ειδικά για τα χαμηλά εισοδήματα), μέτρο που θα φέρει 100.000.000 ευρώ πλεόνασμα στα δημόσια ταμεία.

«Έχουμε γίνει κοινωνία της ατομικής ευθύνης κι όχι της συλλογικότητας. Να ξεφύγουμε από το μοντέλο ενός πρωθυπουργού που μοιράζει επιδόματα. Αυτό θα το αλλάξουμε. Η μόνη δύναμη που έχουμε είναι οι πολίτες. Η παραίτηση της κοινωνίας πρέπει να γίνει διεκδίκηση», ήταν το μήνυμα του Στ. Κασσελάκη, ο οποίος υπενθύμισε ότι, παρά τη προπαγάνδα του κυβερνητικού μηχανισμού που κάνει λόγο για «οικονομικό θαύμα», η Ελλάδα είναι πολύ χαμηλά στην Ευρώπη ως προς τις άμεσες ξένες επενδύσεις, ενώ οι πολίτες πληρώνουν φόρους Σουηδίας λαμβάνοντας μισθούς Βουλγαρίας.

Επανέλαβε ότι η προκαταβολή φόρου είναι αντιπαραγωγικό μέτρο, διότι «είναι αδύνατον ο επιχειρηματίας να προπληρώνει την απόδοσή του, λες και δεν παίρνει ρίσκο».

«Δεν πρόκειται εμείς να είμαστε το ίδιο με τους άλλους, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν οφείλει τίποτα σε τράπεζες και μηχανισμούς συμφερόντων. Γι’ αυτό και οι αλλαγές στη φορολογία θα γίνουν πράξεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Στ. Κασσελάκης δίνοντας επίσης έμφαση στην ανάγκη ανάταξης του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα αγροτικά ζητήματα, θυμίζοντας τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για κατάργηση του ειδικού φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο, καθώς και τον συνολικό ανασχεδιασμό της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και τη συγκρότηση Αγροτικής Τράπεζας.

Ο Στ. Κασσελάκης, αναφερόμενος στα «τζάκια» που κυβερνούν την Ελλάδα, υπενθύμισε με καυστικό τρόπο ότι ο κ. Μητσοτάκης, «στη μικρή καριέρα του στον ιδιωτικό τομέα άφησε ζημία στην τράπεζα» που εργάστηκε, έπειτα έμεινε 1,5 χρόνο χωρίς εργασία, «για να γίνει πρώτος σε σταυρούς βουλευτής».

«Δικαιούμαστε μια καλύτερη χώρα, το πρώτο μήνυμα πρέπει να σταλεί στις 9 Ιουνίου. Θέλουμε θετική ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και όχι απλά τιμωρία της ΝΔ», έθεσε τον στόχο ενόψει της επικείμενης εκλογικής μάχης.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνάντησε πολίτες και καταστηματάρχες στη Φιλιππιάδα όπου έδωσε έμφαση στις αλλαγές που επιτακτικά χρειάζεται η δημόσια εκπαίδευση, με πρώτη την αξιοπρεπή αμοιβή των εκπαιδευτικών.

Εξίσου σημαντική, κατά τον Στ. Κασσελάκη, η αποκέντρωση, η οποία μπορεί να γίνει μόνο με την ισχυρή παρέμβαση του κράτους. Διότι, όπως τόνισε, δεν μπορεί η Ελλάδα να είναι «μια χώρα, μια πόλη».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X