Πολιτική

Κασσελάκης: «Δώστε μου λίγους μήνες και θα γίνω ξεφτέρι»

Κασσελάκης: «Δώστε μου λίγους μήνες και θα γίνω ξεφτέρι»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πίστωση χρόνου ζήτησε χθες από το Κερατσίνι ο Στέφανος Κασσελάκης. «Δώστε μου λίγους μήνες και θα γίνω ξεφτέρι», είπε υπό το βλέμμα του μέντορά του, Παύλου Πολάκη, που καμάρωνε χαμογελώντας τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Κασσελάκης χαρακτήρισε μάλιστα το κόμμα του «ξινίλα» και υποσχέθηκε ότι θα το μετατρέψει σε «αγκαλιά».

Ο κ. Κασσελάκης, αναφερόμενος στη δήλωσή του από το βήμα του ΣΕΒ πως «το κεφάλαιο είναι ένα εργαλείο για να μπορέσουμε να μειώσουμε τις ανισότητες», είπε πως «αυτός είναι ο ρόλος της σύγχρονης Αριστεράς, πρέπει να δημιουργήσουμε πειστικές λύσεις στον κόσμο».

Σύμφωνα με τον κ. Κασσελάκη, στο προσκλητήριό του να εγγραφούν στον iSyriza όσοι επιθυμούν τη συμμετοχή τους στις ευρωεκλογές, «γράφτηκαν 500 νέα μέλη». Με το βλέμμα στραμμένο στην εσωκομματική αντιπολίτευση είπε: «Για όλους όσοι αμφιβάλλουν για αυτό που χτίζαμε, να μου πουν εκείνοι πότε έφεραν 500 νέα μέλη».

Η χθεσινή μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε με την έντονη φήμη ότι όσοι διαφωνούν με την εκλογή Κασσελάκη στην προεδρία μαζεύουν υπογραφές ώστε να τον κηρύξουν έκπτωτο με ψηφοφορία στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της 22ας Οκτωβρίου.

Τα τηλέφωνα πήραν «φωτιά», αλλά άκρη δεν βγήκε. Προβλέπεται πάντως στο καταστατικό του κόμματος -αυτό που οι διαφωνούντες κατηγορούν τον κ. Κασσελάκη και το επιτελείο του ότι έχουν κάνει «κουρέλι»- ότι αν το 50%+1 των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ψηφίσει κατά του νέου προέδρου, τότε μπορεί να τον θέσει εκτός. Απλώς δεν υπάρχει περίπτωση να αποκαλυφθεί τέτοια πρωτοβουλία πριν από τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ενώ κατά κανόνα τέτοιες αιφνιδιαστικές ενέργειες στην πολιτική δεν προαναγγέλλονται…

Το επιτελείο Κασσελάκη καταγγέλλει ότι η εσωκομματική αντιπολίτευση έχει καταρτίσει σχέδιο αμφισβήτησής του, με τελικό σκοπό ή να αναγκαστεί να αποχωρήσει ή να τους διαγράψει.

Θα συνεχιστεί -όπως λένε- με δηλώσεις ακύρωσης των πολιτικών του πρωτοβουλιών και θέσεων, όπως αυτή του κ. Βούτση, που είπε ότι η ομιλία του στον ΣΕΒ ήταν «προσωπικές του απόψεις και όχι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ», και θα κορυφωθεί με την πρόκληση κρίσης στην Κεντρική Επιτροπή στις 22 Οκτωβρίου, αν η «Ομπρέλα» και οι «6+6» αντιληφθούν ότι είναι τελική η απόφαση του νέου προέδρου για αναβολή του Συνεδρίου επ’ αόριστον.

Τονίζουμε το «επ’ αόριστον», καθώς χθες υπήρξαν κάποιες πληροφορίες πως ο τυπικός λόγος τον οποίον επικαλείται ο κ. Κασσελάκης για να μη γίνει το Εκτακτο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τον Νοέμβριο, όπως έχει αποφασίσει η Πολιτική Γραμματεία, δεν υφίσταται.

Και δεν υφίσταται, καθώς ο κ. Κασσελάκης δεν θα παρουσιαστεί για τη θητεία των 20 ημερών στις Ενοπλες Δυνάμεις στις 9 Νοεμβρίου, όπως είχε αρχικά διαφανεί, αλλά με τον νέο χρόνο.

Σε κάθε περίπτωση, «ο αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ είναι έξω από το κόμμα, είναι ο κ. Μητσοτάκης και οι πολιτικές του», προσπάθησε να ρίξει τους τόνους, μιλώντας στο κανάλι της «Ναυτεμπορικής», η εκπρόσωπος Τύπου, Δώρα Αυγέρη, σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει ούτε εμφύλιος ούτε κανενός είδος πόλεμος στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ευ. Αποστολάκης, για τον οποίον ο πρώην βουλευτής Νίκος Ξυδάκης ούτε λίγο ούτε πολύ είπε χθες ότι δεν ήταν ποτέ, ούτε και είναι ΣΥΡΙΖΑ».

Η Θεοδώρα Τζάκρη, που εμφανίζεται ως το Νο3 στον νέο ΣΥΡΙΖΑ μετά τον Στέφανο Κασσελάκη και τον Παύλο Πολάκη -σ.σ.: ο Νίκος Παππάς αποφεύγει να τοποθετείται για τα εσωκομματικά το τελευταίο διάστημα-, ερμηνεύοντας τη φράση Κασσελάκη «όσοι υπονομεύουν την ενότητα του κόμματος δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια», είπε ότι «ο κ. Κασσελάκης δεν είπε ότι θα τους βγάλει από τα ψηφοδέλτια. Περιέγραψε μια γενική αρχή. Η αξιολόγηση γίνεται από το σύνολο, την κοινωνία, τα μέλη, τα όργανα», ενώ ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο διαγραφών είπε ότι «δεν ξέρω να σας το πω, δεν είναι στις προθέσεις του».

«ΕφΣυν»: «Θα ξεφουσκώσει»

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε χθες καίριο χτύπημα από την «Εφημερίδα των Συντακτών», η οποία φιλοξένησε άρθρο του καθηγητή Πολιτικής Φιλοσοφίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Θεόδωρου Γεωργίου, με τίτλο «Προς τα πού βαδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με πρόεδρο τον Κασσελάκη;», όπου, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «ο Στέφανος Κασσελάκης, ως δημιούργημα της ψηφιακής κοινωνίας, δεν μπορεί να ηγηθεί ενός κόμματος της Αριστεράς», προσθέτει ότι «ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να γίνει ποτέ πολιτικός» και καταλήγει: «Ο Κασσελάκης θα ξεφουσκώσει, αλλά το ερώτημα τι θα γίνει με την Αριστερά στην Ελλάδα θα παραμείνει αναπάντητο;».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X