Πολιτική

Καταγγελία Πολάκη για «δώρο» 13 εκατ. ευρώ στην Aegean για τις αεροδιακομιδές ασθενών (vid)

Καταγγελία Πολάκη για «δώρο» 13 εκατ. ευρώ στην Aegean για τις αεροδιακομιδές ασθενών (vid)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Την τροποποίηση της σύμβασης δωρεάς του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» που αφορά την αναβάθμιση των υποδομών της χώρας για τις αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο Παύλος Πολάκης.

«Πρόκειται για προκλητική αλλαγή που έχει ονοματοεπωνυμο. Η τροποποίηση γίνεται γιατί θέλετε εμμέσως πλην σαφώς να σπρώξετε 13 εκατ. ευρώ στον Βασιλάκη της Aegean» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Υγείας αποδεσμεύει την Πολεμική Αεροπορία από την επιχειρησιακή ευθύνη των αεροδιακομιδών, επιτρέποντας την ανάθεση του έργου σε ιδιώτη, του οποίου τα μέσα θα επιτάσσονται.

https://www.facebook.com/PolakisPavlos/videos/2954385481335262/

«Δεν φτάνει τα 130 εκατ. που θα πάρει από τις επιχορηγήσεις και δεν παίρνουμε πενιά από τις μετοχή που έπρεπε να πάρουμε, πρέπει να βάλουμε χέρι και σε αυτό το φιλέτο» τόνισε ο Π. Πολάκης.

«Μην το κάνετε. Σας καθιστώ και εσάς και τον κ. Κικίλια και τον πρωθυπουργό της χώρας προσωπικά υπεύθυνους αν φύγει από τα χέρια της πολεμικής αεροπορίας η διαχείριση του πτητικού έργου των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ» σημείωσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας απευθυνόμενος στον Β. Κοντοζαμάνη.

«Το ΕΚΑΒ θρηνεί πολλούς νεκρούς, τους θρήνησε όταν δώσαμε τη διαχείριση των πρώτων ελικοπτέρων στην Alitalia που έπρεπε να πετάει για να πληρώνεται. Από τότε που ανέλαβε ξανά η πολεμική αεροπορία δεν έχουμε κανένα ατύχημα με κόστος ανθρώπινης ζωής. Μην τυχόν και πάτε να κάνετε κάτι τέτοιο. Θα το αλλάξουμε όταν ξαναγίνουμε κυβέρνηση, δεν πρόκειται να υλοποιηθεί τέτοιο πράγμα» ξεκαθάρισε ο Π. Πολάκης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτησή του στο Facebook σχολίασε τα όσα είπε στην χθεσινή του ομιλία του τόνισε «ότι γίνεται με μοναδικό σκοπό να ανοίξει η πόρτα της ιδιωτικοποίησης του φιλέτου των αεροδιακομιδών, καθώς και να «επιδοτηθεί» η Aegean (εκτός από τα 130 εκατομμύρια) με αλλά 13 εκατομμύρια ευρώ από την εξασφαλισμένη από εμάς χρηματοδότηση του ΕΚΑΒ από τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ, για τις διακομιδές των βαρέως πασχόντων».

Υπογραμμίζει επίσης πως έπεται και συνέχεια στην Ολομέλεια.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X