Θέμα

«Καταπέλτης» η Λινού για την κυβέρνηση! «Ντρέπομαι που το λέω – Υπήρξε ανακρίβεια στα κρούσματα κορονοϊού»! video

«Καταπέλτης» η Λινού για την κυβέρνηση! «Ντρέπομαι που το λέω – Υπήρξε ανακρίβεια στα κρούσματα κορονοϊού»! video
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πολιτικό «σεισμό» προκαλούν τα όσα λέει η καθηγήτρια Ιατρικής Αθηνά Λινού για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και του ΕΟΔΥ!

Η Αθηνά Λινού τοποθετήθηκε στο μέγα θέμα των στοιχείων όσον αφορά τα πραγματικά κρούσματα του κορονοϊού, που όλο αυτό το διάστημα δίνονταν στη δημοσιότητα.

Θυμίζουμε πως το ΒΗΜΑ, μία από τις πλέον φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, ανέφερε στο κύριο άρθρο του, ότι τα κρούσματα κορονοϊού ήταν περισσότερα από όσα ανακοινώνονταν. Πως ο ΕΟΔΥ είχε παράλληλο σύστημα καταγραφής το οποίο έδινε αποτελέσματα στους επιστήμονες με… μια εβδομάδα καθυστέρηση!

«Πυροβολεί» η Λινού!

Μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα στον ΑΝΤ1, η Αθηνά Λινού είπε χαρακτηριστικά: «υπήρχε ανακρίβεια όσον αφορά τα κρούσματα. Μετράμε τα κρούσματα μόνο σε μία κοινωνικοοικονομική ομάδα. Για τους υπόλοιπους δεν ξέρουμε απολύτως τίποτα. Δεν με πείθει αν είχαν ή όχι προβλήματα στα ένα από τα δύο αρχεία. Σημασία έχει ότι δεν έχουμε στοιχεία».

«Τα κρούσματα κορονοϊού ήταν περισσότερα από όσα ανακοίνωναν» – «Καίνε» το Μαξίμου ακόμα και τα φυλοκυβερνητικά Μέσα!

Και συνέχισε: «Δεν έχουν υπάρξει μελέτες που να είναι σε αντιπροσωπευτικό δείγμα του πληθυσμού. Ντρέπομαι που το λέω. Δεν έχουμε δύο δείγματα την εβδομάδα για να ξέρουμε τι γίνεται στην κοινότητα. Γι’ αυτό έχουμε τόσα πολλά σοβαρά κρούσματα και πίεση στο σύστημα υγείας. Εάν το ξέραμε αυτό πριν τρεις μήνες, μπορεί να μην είχαμε τη δυνατότητα να ελέγξουμε την πανδημία, αλλά θα ήμασταν περισσότερο προετοιμασμένοι».

Η καθηγήτρια Ιατρικής αναφέρθηκε και στα τεστ κορωνοϊού, επισημαίνοντας την ανισότητα αφού όπως είπε μπορούσαν να κάνουν τεστ μόνο όσοι είχαν τα χρήματα. «Το ίδιο συνεχίζεται και αυτή τη στιγμή» είπε.

Τι λέει για το lockdown

Όσον αφορά στην άρση του lockdown, η Αθηνά Λινού επεσήμανε ότι όπως από την αρχή είχε πει θα ήταν καλό στο τέλος της καραντίνας να έχουμε 1.200-1.800 κρούσματα. «Σε τρεις εβδομάδες θα υποδιπλασιαστεί ο αριθμός των κρουσμάτων. Τα τεστ είναι πολύ λιγότερα από τις προηγούμενες ημέρες. Να πάρουμε μέτρα διευκόλυνσης της κατάστασης».

Ο ΣΥΡΙΖΑ «στέλνει» Πέτσα και κυβέρνηση Μητσοτάκη στη δικαιοσύνη!

Συγκεκριμένα πρότεινε τη διεύρυνση του τηλεμπορίου και του delivery καθώς και την άμεση επιδότηση των επιχειρήσεων.

Όσον αφορά τα σχολεία η κ. Λινού προτείνει να ανοίξουν μόνον εάν «το υπουργείο Παιδείας μπορεί να ρυθμίσει την ώρα που έρχονται και φεύγουν τα παιδιά στο σχολείο, άλλη τάξη να πηγαίνει στις 08:00, άλλη στις 08:15, θα μπορούσαν να ανοίξουν. Αλλιώς θα υπάρξει συρροή», σημείωσε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X